EAT

Småbrukarlaget og EAT med felles front mot regjeringen

Del
Norsk Bonde- og Småbrukarlag og EAT går ut med felles uttalelse om mat- og landbrukspolitikk. "Den totale mangelen på en helhetlig mat- og landbrukspolitikk her i landet er blitt den største trusselen mot vår framtidige matsikkerhet." Les hele uttalelsen under:
Gunhild Stordalen, arbeidende styreleder i EAT og Tor Jacob Solberg, styreleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Gunhild Stordalen, arbeidende styreleder i EAT og Tor Jacob Solberg, styreleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
  • Den totale mangelen på en helhetlig mat- og landbrukspolitikk her i landet er blitt den største trusselen mot vår framtidige matsikkerhet. 
  • Vi har alle muligheter her i landet til å få tre ting til samtidig: sikre gode betingelser for bøndene våre, produsere klimavennlig og bærekraftig mat i verdensklasse, og forbedre folkehelsen og redusere våre enorme helsekostnader.
  • Nå må Regjering og Storting vise lederskap. Det må tenkes og handles annerledes enn i dag, på tvers av sektorer og departementer. 
  • Global oppheting og økt internasjonal ustabilitet truer den globale matforsyningen og gjør det enda mer presserende å ta ordentlige og effektive grep.

Gunhild Stordalen og Tor Jacob Solberg vil være tilgjengelig for felles intervju under arrangementet NORDISKE KOSTRÅD: VI BØR SPISE MER PLANTER, MINDRE KJØTT. HVA NÅ, NORGE? som finner sted mandag 14. august kl. 17.30 på MS Brisen, sentralt i Arendal.

Nøkkelord

Kontakter

Tor Jacob Solberg, leder av Norsk Bonde- og Småbrukarlag, tor.jacob@smabrukarlaget.no, 911 65 119


Gunhild Stordalen, arbeidende styreleder i EAT gunhild@eatforum.org / Olav Kjørven, daglig leder i EAT, 902 23 145

Bilder

Gunhild Stordalen, arbeidende styreleder i EAT og Tor Jacob Solberg, styreleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Gunhild Stordalen, arbeidende styreleder i EAT og Tor Jacob Solberg, styreleder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag
Last ned bilde

Om EAT

EAT
EAT
Kongens gate 11
0153 Oslo

97749357https://eatforum.org

Følg pressemeldinger fra EAT

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EAT på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra EAT

1,000 Leaders Join Forces in Stockholm to Transform the Global Food System29.5.2019 17:38:52 CEST | Press release

From June 12-13, 2019, around one thousand global leaders from science, politics, business and civil society will convene in Stockholm for the sixth annual EAT Stockholm Food Forum. Following the far-reaching and much debated EAT-Lancet report published January 16, 2019, the EAT Stockholm Food Forum will tackle challenges on how we can transform the way we produce, consume, waste, and think about food.

The Lancet: Kosthold og matproduksjon må endres radikalt17.1.2019 00:45:35 CET | Pressemelding

Å fø en befolkning på 10 milliarder mennesker innen 2050 sunne og bærekraftige kosthold vil være umulig uten å endre matvaner, forbedre matproduksjon og redusere matavfall – men forandring er mulig, ifølge de første vitenskapelige målene for et sunt og bærekraftig matsystem. Et slikt kosthold har et totalt kaloriinntak på omtrent 35% fullkorn og rotgrønnsaker, proteinkilder hovedsakelig fra planter – i tillegg omtrent 14g rødt kjøtt og 500g grønnsaker og frukt per dag. Det globale forbruket av mat som rødt kjøtt og sukker reduseres med omlag 50%, mens forbruket av nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter må dobles. Usunt kosthold er blant de fremste årsakene til dårlig helse verden over og ved å følge the planetary health diet er det mulig å forhindre omtrent 11 millioner for tidlige dødsfall per år. Dette kostholdet holder seg innenfor planetens tålegrenser for matproduksjon, der i blant bruk av landarealer, næringsstoffer, ferskvann og reduksjon i det biologiske mangfold og klimaendr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye