LØSE FUGLER SLIPPER ALBUM 2

Del
Oslo-bandet Løse Fugler flakser kraftig med vingene igjen. Albumet «De som eier ordene» betyr ni nye låter og et toppet musikerlag.

Ett og etthalvt år er gått siden Løse Fugler slapp sitt debutalbum «Får være måte på».

Tiden er brukt godt, for «De som eier ordene» er om mulig enda bedre enn forrige album. Ni knallsterke låter sjelfullt fremført av vokalist Jarle Aabø som også har skrevet alle låtene. Dette er et album som virkelig setter gitarbasert musikk i førersetet igjen.

Gitarbasert musikk får sin renessanse
For la det ikke være tvil. Gitarbasert musikk har muligens ligget brakk i noen år nå, men den er ikke død. Tvert imot. Med Stein Bull-Hansens umiskjennelige sound har Løse Fugler fått et musikalsk utrykk som tar deg tilbake til gitarmusikkens storhetstid, hvor folk som David Gilmour, Mark Knopfler, Larry Carlton, Eddie van Halen, Steve Vai, Jeff Beck og drøssevis med andre markerte seg med udødelig gitarsoloer. Og du kan høre dem alle gjennom Bull-Hansens lyriske musikalitet uten at en eneste tone er kopiert.

Kvalitet lønner seg
Også på dette albumet er rytmeseksjonen bunnsolid. De nøyer seg ikke med det nest beste, de gutta her, og det oser kvalitet fra første tone. Rune Arnesen, Bjørn Enoksen, Sven Lindvall og Per Lindvall setter standarden for hvordan tøff rock så vel som følsomme ballader skal spilles. Og hvilket samspill! For alt er spilt inn live i studio, og magien som oppstår når musikere spiller sammen kan ikke overdrives. Det låter rett og slett … magisk. Og det er kanskje ikke så veldig rart. De har vært studiomusikere i over førti år alle sammen, og spilt på tusenvis av låter som du garantert har hørt før.

Not quite dead yet
Så skal det heller ikke stikkes under en stol at dette er godt voksne karer. Du kan høre at disse har vært ute en gråværsdag før. En ting er det proffe musikalske håndverket, en annen ting er de dype, til tider knallharde, men likevel melankolske tekstene. Det kan virke som tekstforfatter Jarle Myrvold har en egen evne til å sette seg inn i alle tenkelige menneskelige erfaringer på godt og vondt. Det ligger dyptgripende skildringer og gode observasjoner, skrevet på en underfundig måte, som virker gjenkjennelig for oss alle.

Løse fugler har mye som andre ikke har
Alt i alt er «De som eier ordene» et helstøpt album på alle tenkelige plan. Med dette albumet tar Løse Fugler deg gjennom hele følelsesregistret, fra sorg og sinne til kjærlighet og glede. Et personlig budskap til hver og en av oss, som det er verdt å ta innover seg.

Hør albumet her:
https://open.spotify.com/album/58wZDbX21xw9QKysiidAvn?si=axKzw-uXReiC0GcwxA_CXA

Se «Soningstid» her:
https://www.youtube.com/watch?v=xuNQRSUcKCg

Gitarer/tangenter: Stein Bull-Hansen
Trommer: Rune Arnesen, Per Lindvall
Bass: Bjørn Enoksen/Sven Lindvall
Tekst/melodi: Jarle Myrvold/Jarle Aabø
Utgiver: Fredriksten Records

Bilder

Om Løse fugler - Fredriksten Records

Løse fugler - Fredriksten Records



Følg pressemeldinger fra Løse fugler - Fredriksten Records

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Løse fugler - Fredriksten Records på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Løse fugler - Fredriksten Records

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye