Bruk opp restene fra rekefestene
Ferske reker med nybakt loff og majones er en sikker vinner når du inviterer gjester i sommer. Det er lettvint å forberede til mange, smaker godt og er en sosial måltidsform som passer godt i uformelle settinger.
– Hvis man er av typen som er redd for å ha for lite mat til gjestene, er det fort gjort å sitte igjen med en del reker til overs når festen er over. Da gjelder det å ha noen gode resteoppskrifter for å få brukt opp rekene, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun har funnet frem fem oppskrifter som passer godt når man trenger å bruke opp restene etter rekefesten.
1. Rekepai
Pai er god restemat, også når det gjelder reker. Bruker du en ferdig paibunn fra butikken, blir det også en middag som er rask å lage.
– Bruk det du har igjen av reker, og fyll et forstekt paiskall med reker. Hell over en eggestand av fløte, egg, dill, salt og pepper og sett paien i ovnen. Enkel og lett restemat som passer godt på varme sommerdager, sier Nordbø.
2. Cones med reker
Cones er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø på toppen. Man lager kremmerhus av A4-ark og kler dem med aluminiumsfolie. Deretter vikles pølser av loffdeig rundt kremmerhusene før de stekes i ovnen.
– Har du noen ferdigbakte cones i fryseren, har du mange raske middager lett tilgjengelig. Fyll dem med reker, salat og litt aioli - eller andre middagsrester du trenger å bli kvitt, sier Nordbø.
3. Pizza med reker
– Reker er kanskje en uvant topping på pizzaen, men denne bør du prøve, oppfordrer Torunn Nordbø.
Pizzasausen til denne pizzaen lages ved å blande sammen rømme og sriracha. Smør sausen utover en pizzabunn, strø over litt vårløk og ost før den stekes i ovnen. Når den er ferdig stekt, toppes den med reker, frisk spinat og grovhakkede peanøtter.
4. Terteskjell med fiskepudding og reker
– Terteskjell er en klassiker som har gått litt av moten. Men med ferdigbakte skjell fra bakeren er det en lekker og rask retro-middag, sier Torunn Nordbø.
Terteskjellene varmes i ovnen, og fylles deretter med fiskepudding, erter og reker i hvit saus.
5. Skalldyrsalat med byggris
Har du mye reker å bli kvitt, er en skalldyrsalat med byggris midt i blinken. Her blander du sammen kokt byggris, ruccula, slangeagurk og reker, og blander inn søt chilisaus som dressing.
– Byggris i salat er et fint alternativ til pasta, den gir både god smak og tekstur til salaten, sier Nordbø.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
17. mai med nybakt rabarbra14.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Rabarbraen er i ferd med å bli spiseklar. Martin fra Bakermesterskapet har en rabarbra-favoritt til nasjonaldagen. Du kan lage den enkel, eller klaske til med fransk vri.
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom