Opplysningskontoret for brød og korn

Bruk opp restene fra rekefestene

Del
Sol, sommer og reker er en uslåelig kombinasjon. Og når rekefesten er over og du sitter igjen med rester? Da lager du en av disse rettene.
Har du rester fra rekefesten? Sjekk vår oppskrifter så får du både en god middag og blir kvitt restene, forteller Torunn Nordbø i Opllysningskontoret for brød og korn. (Foto: MatPrat.no)
Har du rester fra rekefesten? Sjekk vår oppskrifter så får du både en god middag og blir kvitt restene, forteller Torunn Nordbø i Opllysningskontoret for brød og korn. (Foto: MatPrat.no)

Ferske reker med nybakt loff og majones er en sikker vinner når du inviterer gjester i sommer. Det er lettvint å forberede til mange, smaker godt og er en sosial måltidsform som passer godt i uformelle settinger. 

– Hvis man er av typen som er redd for å ha for lite mat til gjestene, er det fort gjort å sitte igjen med en del reker til overs når festen er over. Da gjelder det å ha noen gode resteoppskrifter for å få brukt opp rekene, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Hun har funnet frem fem oppskrifter som passer godt når man trenger å bruke opp restene etter rekefesten.

1. Rekepai

Pai er god restemat, også når det gjelder reker. Bruker du en ferdig paibunn fra butikken, blir det også en middag som er rask å lage.

– Bruk det du har igjen av reker, og fyll et forstekt paiskall med reker. Hell over en eggestand av fløte, egg, dill, salt og pepper og sett paien i ovnen. Enkel og lett restemat som passer godt på varme sommerdager, sier Nordbø. 

2. Cones med reker

Cones er deilige kremmerhus bakt av loff med sesamfrø på toppen. Man lager kremmerhus av A4-ark og kler dem med aluminiumsfolie. Deretter vikles pølser av loffdeig rundt kremmerhusene før de stekes i ovnen. 

– Har du noen ferdigbakte cones i fryseren, har du mange raske middager lett tilgjengelig. Fyll dem med reker, salat og litt aioli - eller andre middagsrester du trenger å bli kvitt, sier Nordbø. 

3. Pizza med reker

– Reker er kanskje en uvant topping på pizzaen, men denne bør du prøve, oppfordrer Torunn Nordbø. 

Pizzasausen til denne pizzaen lages ved å blande sammen rømme og sriracha. Smør sausen utover en pizzabunn, strø over litt vårløk og ost før den stekes i ovnen. Når den er ferdig stekt, toppes den med reker, frisk spinat og grovhakkede peanøtter. 

4. Terteskjell med fiskepudding og reker

– Terteskjell er en klassiker som har gått litt av moten. Men med ferdigbakte skjell fra bakeren er det en lekker og rask retro-middag, sier Torunn Nordbø. 

Terteskjellene varmes i ovnen, og fylles deretter med fiskepudding, erter og reker i hvit saus. 

5. Skalldyrsalat med byggris

Har du mye reker å bli kvitt, er en skalldyrsalat med byggris midt i blinken. Her blander du sammen kokt byggris, ruccula, slangeagurk og reker, og blander inn søt chilisaus som dressing. 

– Byggris i salat er et fint alternativ til pasta, den gir både god smak og tekstur til salaten, sier Nordbø.  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Har du rester fra rekefesten? Sjekk vår oppskrifter så får du både en god middag og blir kvitt restene, forteller Torunn Nordbø i Opllysningskontoret for brød og korn. (Foto: MatPrat.no)
Har du rester fra rekefesten? Sjekk vår oppskrifter så får du både en god middag og blir kvitt restene, forteller Torunn Nordbø i Opllysningskontoret for brød og korn. (Foto: MatPrat.no)
Last ned bilde
Rekepai (Foto: BrodogKorn.no)
Rekepai (Foto: BrodogKorn.no)
Last ned bilde
Cones med reker (Foto: BrodogKorn.no)
Cones med reker (Foto: BrodogKorn.no)
Last ned bilde
Pizza med reker (Foto: MatPrat.no)
Pizza med reker (Foto: MatPrat.no)
Last ned bilde
Terteskjell med fiskepudding og reker (Foto: MatPrat.no)
Terteskjell med fiskepudding og reker (Foto: MatPrat.no)
Last ned bilde
Skalldyrsalat med byggris (Foto: BrodogKorn.no)
Skalldyrsalat med byggris (Foto: BrodogKorn.no)
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye