10 gode kaker til konfirmasjon
Ungdom som er i ferd med å bli voksne blir grundig feiret på konfirmasjonsdagen. Feiringen av konfirmasjonen kan være alt fra store fester til små samlinger med konfirmantens nærmeste.
Uansett hvordan man gjør det, så hører det alltid med konfirmasjonskake!
– Kakebordet er en erkenorsk tradisjon ved livets store begivenheter. Her skal det være en smak for alle, enten man liker de klassiske kakene, bløtkaker, sjokoladekaker eller gjærbakst, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
Noe søtt og noe syrlig
Når man skal planlegge kakebord til konfirmasjon eller andre store begivenheter, anbefaler Nordbø å tenke gjennom på forhånd hva slags kaker som skal bakes.
– Det viktigste er selvsagt hovedpersonen, som må få være med og velge sine yndlingskaker. Men det er også lurt å tenke gjennom hvordan kakene passer sammen. Det bør være en balanse mellom det som er søtt og det som er syrlig, sier Nordbø.
Dersom du baker mange tunge kaker som sjokoladekake og marsipankake, kan det være godt med en lettere fruktkake i tillegg.
– Pavlova er en mye brukt kake til fest, men også en bærterte eller en frisk og syrlig ostekake kan være gode varianter blant de tyngre kakene, sier Nordbø.
Ikke bak for mye
Et tradisjonsrikt kakebord skal være bugnende og overdådig. Mange pleier også å be inn venner og naboer til etterpålag når familiefeiringen er overstått.
Likevel er det lurt å gjøre et overslag over hvor mange kaker du tror det kommer til å gå med. En vanlig, rund kake kan som regel deles opp i 10-12 stykker, og hver gjest spiser sjelden mer enn tre stykker.
– Mengdeberegningen gjelder særlig hvis du har kjøpt inn en flott kake fra konditor som hovedkake til kakebordet. Det er større sannsynlighet for at den faktisk blir spist opp dersom den ikke forsvinner i mengden, sier Nordbø.
Ti gode kaker til konfirmasjonen
Her er Torunn Nordbøs forslag til ti kaker som passer godt på kakebordet til konfirmasjon.
1. Marsipankake
2. Verdens beste - kvæfjordkake
3. Kransekake
4. Bærterte
5. Bløtkake
6. Sjokoladekake - mokka fudge kake
7. Ostekake med sjokoladelokk
8. Fyrstekake
9. Pavlova
10. Kringle
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
17. mai med nybakt rabarbra14.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemelding
Rabarbraen er i ferd med å bli spiseklar. Martin fra Bakermesterskapet har en rabarbra-favoritt til nasjonaldagen. Du kan lage den enkel, eller klaske til med fransk vri.
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom