Det kom inn 271 søknader til ordinær søknadsfrist 1. september. Det er en økning på 12% sammenlignet med fjoråret. Men takket være den nylige ekstrabevilgningen fra kulturministeren på 4 millioner kroner, kunne flere gode tiltak prioriteres. Den totale summen for de omsøkte tiltakene som skulle behandles i fordelingsutvalget var 127 millioner kroner. 22.5 millioner kroner ble fordelt denne runden.

SE HVEM SOM FIKK TILSKUDD HER
(søkbar liste)

Fungerende daglig leder er fornøyd

Daglig leder i Kulturrom, Kjetil F. Wevling er imponert over rundens søknader:

"I en tid preget av økonomisk usikkerhet, sosial uro og et kulturliv som fortsatt gjenoppbygges etter pandemi, er det å legge til rette for steder der folk kan øve, fremføre, møtes og bli inspirert av hverandre viktigere enn noen gang! Derfor føles det veldig godt at vi kunne innvilge såpass mange gode og viktige søknader denne runden. Mye takket være en ekstra bevilgning på fire millioner kroner fra kulturministeren, som vil bidra til mye flott aktivitet i en rekke kulturrom over hele landet i årene som kommer.

Er det noe årets siste søknadsbunke har vist oss, er det at det er en enorm drivkraft i det norske kulturlivet. Fra grendehus til kulturhus og fra studentersamfunn til amatørteaterlag. Alle vil legge til rette for gode kulturopplevelser og lage viktige møteplasser for folk i sitt lokalsamfunn. Midlene Kulturrom disponerer, bidrar direkte til dette og vi krysser fingrene for en solid økning over spillemidlene neste år, slik at vi kan fortsette det viktige arbeidet med å bidra til å bygge et kultur-Norge, som er åpent og tilgjengelig for alle."

Les sitater fra noen av tilskuddsmottakerne i denne runden her:

Folken (Stavanger)

Notodden Teater

Nagelhus Schia Productions (Sandvika)

Musikalfabrikken (Trondheim)  

Velferden (Indre Fosen)

Åsane Musikkhus

Ungdomslaget LIV Vonheim (Senja)

Verftet i Sunnfjord

Senja Gospel

Gjøvik spelemannslag