Norsk Folkehjelp

- Vi ser en fantastisk mobilisering av frivillige på Møre

Del

Den frivillige innsatsen i forbindelse med evakueringen av cruiseskipet Viking Sky fortsetter.

Frivillige mannskaper har vært til stede i Brynhallen i hele natt. Søndag er nye mannskaper kommet til, slik at beredskapen rundt de evakuerte passasjerene fortsetter så lenge det er behov.

Norsk Folkehjelp har mannskaper i Trøndelag og på Østlandet som står klare til å rykke inn ved behov for forsterkninger.

- Det er en fantastisk mobilisering og innsats vi ser på Møre nå. Samtidig er det mange frivillige som står klare til å trå til fra området rundt hvis det skulle bli behov for det, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin.

I Brynhallen har frivillige mannskaper stått klar med tepper og støtte til det de evakuerte skulle trenge når de kommer i land fra cruiseskipet.

- Vi har en helt fantastisk redningstjeneste i Norge som har stått på i mange timer allerede, og som kommer til å fortsette innsatsen så lenge det er behov. Nok en gang ser vi at folk slipper det har i hendene for å bidra når noe skjer, og et virkelig godt samspill mellom det offentlige og de frivillige organisasjonene, sier Henriette Westhrin.

Kontakter

Jon HalvorsenEnhetsleder redningstjeneste og førstehjelp

926 71 187

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom