Danske Bank

- Tull at det ikke lønner seg å ha fastrente nå

Del

Frank Jullum i Danske Bank mener det blir direkte feil å si at fastrente nå ikke lønner seg. - Risikoen ved en slik løsning er nå lik null, sier sjeføkonomen.

Årene med veldig lave renter for Ola og Kari Nordmann med lån kan være i ferd med å svinne hen, og nylig justerte Norges Bank opp sin styringsrente for første gang på sju år. 

Det har fått mange til å vurdere fastrente på lånet sitt - en løsning sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank mener har fått et ufortjent dårlig rykte. 

- Det er helt riktig at det historisk sett stort sett ikke har lønnet seg å binde renten, men en viktig årsak til dette er at rentene har vært på vei nedover i mange år. Mange har i tillegg bundet idet forskjellen på fast og flytende rente har vært liten, og rentenivåene har vært høye. Da er det er ofte for sent. Dette har i sum ført til at mange anser fastrente for å være en dårligere løsning enn det kanskje er, sier Jullum. 

For med den renteutviklingen som er ventet fremover, og med hensyn til Øystein Olsens og Norges Banks uttalelser om at rentene skal opp, mener sjeføkonomen man har lite å tape på å binde. 

Han reagerer på dem som nå rykker ut med råd til folk flest om å la være å gå for denne løsningen. 

- Det er rett og slett tull å hevde at det ikke lønner seg å ha fastrente nå. Slik jeg ser det er denne løsningen nå gratis for de med lån, fordi den såkalte forsikringspremien er lik null. Med det mener jeg at man akkurat nå risikerer veldig lite dersom man går for bundet rente, sier Jullum. 

Trass i at mange eksperter altså advarer mot å binde renten, merker Danske Bank en klar økning i henvendelser fra nordmenn som nettopp ønsker å gå for denne løsningen. 

- De signalene jeg har fått fra kundeservice hos oss tyder definitivt på at flere og flere ser at dette kan være en god løsning for dem fremover, sier Frank Jullum. 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Danske Bank

Danske Bank
Danske Bank
Postboks 4700
7466 Trondheim

08540http://www.danskebank.no

Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.

 Våre 1.050 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 25 lokale bankkontor og 4 regionale finanssentre.

 Ut over bankaktiviteter tilbyr vi livsforsikrings- og pensjonsprodukter, kapital-forvaltning, eiendomsmeglerservice og leasing.

 Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.

 Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden. I mer enn 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.


Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.

 Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.

 Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen

Følg saker fra Danske Bank

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Danske Bank

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom