- Forsikringsbransjen ikke tilpasset elbiler

Del

(Oslo 31. juli) Selv om godt over halvparten av nye biler som selges er elbiler eller hybridbiler har forsikringsselskapene ennå ikke tilpasset seg. Tribe Venneforsikring tilbyr derfor nå som første selskap i Norge en ren elbilforsikring.

- Forsikringsbransjens manglende evne og vilje til å hensynta endrede behov er symptomatisk for bransjens konservatisme, forteller Rune Brunborg, elbilentusiast og leder av Tribe Venneforsikring.

Elbilens økte tilstedeværelse på norske veier har reist en rekke forsikringsrelaterte spørsmål. Hvordan er risikoen? Vil batteriene holde? Hvilke typer sjåfører kjøper elbiler? Vil elbilene holde i kollisjonstester? Hvor mye koster en ny bakskjerm til en Tesla? Men alt av nye og ukjente risikoer er blitt møtt med skepsis fra forsikringsbransjen, og problemet er at prisene dermed er høyere enn de trenger å være fordi dekninger og vilkår ikke er tilpasset de særegne behovene som elbilsjåfører har.

 - Det er naturligvis fullt mulig å kjøpe forsikring på elbiler og hybridbiler i dag, men vilkårene er de samme som for vanlige biler. Det betyr at jeg som elbileier vil få dekket feilfylling av drivstoff, men ikke hvis ladeledningen min blir ødelagt, og slik bør det ikke være, sier Brunborg.

Tribe har intervjuet elbileiere om deres forsikringsbehov. Undersøkelsen har avdekket at det viktigste for dem er å få dekket tyveri og skader på dyre ladekabler. I tillegg er elbileierne bekymret for om de får hjelp hvis de skulle være så uheldige å gå tom for strøm på veien, og om de får en elbil som leiebil hvis bilen må på verksted. Mange er også opptatt av miljøvern.

- Vi dekker alle behovene til elbileierne og setter som krav at alle verkstedreparasjoner skal være klimanøytrale, dvs at vi kompenserer for miljøutslipp gjennom klimakvoter. I tillegg er Tribe Venneforsikring et helt papirløst selskap, så i sum tror vi mange elbileiere vil sette pris på denne miljøprofilen, sier Brunborg.

Det nye produktet finnes på https://tribe.no/forsikring/elbilforsikring og https://tribe.no/forsikring/hybridbilforsikring.

For ytterligere informasjon kontakt

Gründer og administrerende direktør i Tribe Venneforsikring, Rune Brunborg, 97778316

Om Tribe forsikring

Tribe forsikring
Tribe forsikring
Fridtjof Nansens Plass 2
0160 Oslo

33 20 08 14

Tribe VenneforsikringTribe (www.tribe.no) ble startet i 2016 av gründere med erfaring fra FINN.no og forsikringsbransjen. Selskapet disrupter bransjen gjennom å gjøre forsikring enkelt og rettferdig.Selskapet er unikt ved at de er alene om å

- garantere bedre pris og minst like gode vilkår som i de store selskapene

- gjøre det mulig å flytte alle forsikringene dine til Tribe på under 1 minutt gjennom at Tribe henter informasjon om dine gamle forsikring automatisk

- la deg inngå vennskap på løsningen med skadefrie venner og familiemedlemmer og dermed kunne få opptil 50% rabatt i forhold til prisen du har i dag