Opplysningskontoret for frukt og grønt - siste pressemeldingerhttps://kommunikasjon.ntb.no/rss/releases/latest?lang=no&publisherId=89251Siste publiserte pressemeldingerGode grunner til å spise appelsiner i påskenhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18061683/gode-grunner-til-a-spise-appelsiner-i-pasken?lang=noI Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?Sat, 23 Mar 2024 07:00:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18061683/?publisherId=89251&lang=noKritisk til priskrig på påskesnophttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18060685/kritisk-til-priskrig-pa-paskesnop?lang=noPåsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?Thu, 21 Mar 2024 09:28:53 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18060685/?publisherId=89251&lang=noFrukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøyhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18057709/frukt-og-grontvolumet-gar-ned-men-omsetningen-i-dagligvarebransjen-er-rekordhoy?lang=noI dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.Thu, 14 Mar 2024 09:52:25 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18057709/?publisherId=89251&lang=noNordmenn dropper dietterhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18047822/nordmenn-dropper-dietter?lang=noEn ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.Mon, 12 Feb 2024 07:52:28 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18047822/?publisherId=89251&lang=no«Bli en smaksdetektiv» vant 1.plass i intensjonsavtalens utmerkelserhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18047762/bli-en-smaksdetektiv-vant-1plass-i-intensjonsavtalens-utmerkelser?lang=noOpplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) med konseptet "5 om dagen barnehage" fikk 1.plass i konkurransen "intensjonsavtalens utmerkelser" som ble delt ut av Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på NHO denne fredagen.Fri, 09 Feb 2024 14:44:18 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18047762/?publisherId=89251&lang=noÉn av fire kjøper mindre frukt og grønthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18043913/en-av-fire-kjoper-mindre-frukt-og-gront?lang=noFerske tall fra en undersøkelse om forbruk, matvaner og kosthold viser at én av fire kjøper mindre frukt og grønt nå enn for to år siden. Det er spesielt en gruppe som ofrer eget inntak av frukt og grønt.Wed, 31 Jan 2024 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18043913/?publisherId=89251&lang=noPoteten er friskmeldt!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18043042/poteten-er-friskmeldt?lang=noPotet var en viktig energikilde for oss i gamle dager, men oppfattelsen har blitt utfordret i nyere tid.Fri, 26 Jan 2024 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18043042/?publisherId=89251&lang=noFruktfrykten er avblåsthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18040213/fruktfrykten-er-avblast?lang=noDet er lenge vært en slags frykt for mange å spise frukt. Det ser imidlertid ut som at frykten for karbohydrater har avtatt og de mange fordelene ved å spise frukt har kommet frem i lyset igjen.Wed, 17 Jan 2024 07:23:57 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18040213/?publisherId=89251&lang=noVil, men får ikke til – har ikke råd til å spise sunthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18035544/vil-men-far-ikke-til-har-ikke-rad-til-a-spise-sunt?lang=noVi er på vei mot et samfunn der forbruker har kunnskap og ønske om å bevare god helse, men blir begrenset av økonomi. Hvem tar ansvaret for å snu denne utviklingen?Mon, 01 Jan 2024 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18035544/?publisherId=89251&lang=noSlik bruker du opp restene fra julematenhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18034125/slik-bruker-du-opp-restene-fra-julematen?lang=noHele 40 % oppgir at de kaster mer mat i julen sammenlignet med resten av året (1). Her er tipsene på hvordan du bruker opp restene i julen.Sat, 23 Dec 2023 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18034125/?publisherId=89251&lang=noDropp akevitten, spis grønnsaker!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18033847/dropp-akevitten-spis-gronnsaker?lang=noDet er ubehagelig å føle seg stappmett og "stinn” i julen. Mange tror akevitt hjelper på å fordøye den fete maten. Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) forklarer hvorfor dette ikke stemmer, og har klare råd for hvordan du kan unngå magevondt i julen.Thu, 21 Dec 2023 07:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18033847/?publisherId=89251&lang=noNyter fortsatt av den gode eplesesongenhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18030430/nyter-fortsatt-av-den-gode-eplesesongen?lang=noEtter en fantastisk frukthøst, kan vi fortsatt nyte godt av norske epler. Ikke mindre enn ti tusen tonn har blitt høstet denne sesongen. Og fortsatt er det mye igjen, som kan nytes utover vinteren ved hjelp av ny teknologiMon, 11 Dec 2023 07:17:41 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18030430/?publisherId=89251&lang=noNoe av det sunneste du kommer til å spise i julenhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18027940/noe-av-det-sunneste-du-kommer-til-a-spise-i-julen?lang=noJulen er tiden for god mat og hygge, og den tradisjonelle maten står sterkt blant de fleste. Ofte får vi høre at julen er tiden for fråtsing og usunne måltider. Men det er mye bra på tallerkenen rundt høytiden også. Her er råvarer som vi forbinder med juletiden som vi kan spise med den beste samvittighet.Tue, 05 Dec 2023 08:07:27 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18027940/?publisherId=89251&lang=noStram økonomi; Spis grønt og billighttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18024494/stram-okonomi-spis-gront-og-billig?lang=noØkte kostnader gjør at mange må gjøre justeringer i både levevaner og handlekurven, men ikke la det gå på helsen løs, advarer Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).Wed, 22 Nov 2023 09:06:56 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18024494/?publisherId=89251&lang=noVinnerne av NM Sunn mat i kantinahttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023753/vinnerne-av-nm-sunn-mat-i-kantina?lang=noI dag er vinnerne av NM Sunn mat i kantina kåret. Nivået har vært svært høyt og det er veldig gledelig å se hva kantinene på pallen har gjort av ekstra innsats i konkurranseperioden for å fremme Merav-råvarene, sier Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).Mon, 20 Nov 2023 15:44:24 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18023753/?publisherId=89251&lang=noKinakål på nye måterhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18020330/kinakal-pa-nye-mater?lang=noMange husker nok kinakålsalat servert med mais, paprika og thousand island dressing. Da vi ble kjent med kinakål på 70 tallet hev vi oss over den. Kinakålen gjorde oss til en salatspisende nasjon!Thu, 09 Nov 2023 07:59:53 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18020330/?publisherId=89251&lang=noDette høstes på jordene nåhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18014737/dette-hostes-pa-jordene-na?lang=noNorskproduserte frukt og grønnsaker er ikke noe som bare hører sommerhalvåret til. Faktisk finnes det grønnsaker som høstes så sent som i november. Lagringsgrønnsakene er nå på full fart inn til lagring, og det kan nordmenn nyte godt av utover den kalde lange vinteren og så langt lageret rekker.Mon, 06 Nov 2023 09:57:35 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18014737/?publisherId=89251&lang=noGresskar hører ikke bare Halloween tilhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18009259/gresskar-horer-ikke-bare-halloween-til?lang=noSelv om halloweengresskar er mest vanlig, blir det mer og mer populært med andre gresskartyper også. Ikke kast restene fra Halloweengresskaret og lag noe godt med gresskar i høst!Wed, 25 Oct 2023 10:46:07 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18009259/?publisherId=89251&lang=noI dag er det VERDENS frukt- og grønnsaksdag!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18011886/i-dag-er-det-verdens-frukt-og-gronnsaksdag?lang=noI dag er det verdens frukt- og grønnsaksdag som markeres over store deler av verden. Bak markeringen er alliansen som jobber for å fremme inntak av frukt og grønnsaker, AIAM5 for mennesker over hele verden (1). Dagen markeres i over 30 land på samme dato, 20.oktober.Fri, 20 Oct 2023 06:24:38 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18011886/?publisherId=89251&lang=noÅrets vinnere av NM i frukt og grønt dagligvarehttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18009524/arets-vinnere-av-nm-i-frukt-og-gront-dagligvare?lang=noNM i frukt og grønt dagligvare er en godt etablert konkurranse som i en årrekke har motivert og engasjert både kjeder, butikker og frukt- og grøntansvarlige til mersalg av frukt og grønt, nå er årets vinnere premiert.Tue, 17 Oct 2023 12:00:11 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18009524/?publisherId=89251&lang=noEksperter slår alarm! Vi spiser alt for lite frukt og grønt!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18010394/eksperter-slar-alarm-vi-spiser-alt-for-lite-frukt-og-gront?lang=noI dag legger Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) frem ferske tall som viser at andelen som spiser “5 om dagen” er på rekordlavt nivå. Eksperter er svært bekymret for nordmenns kosthold.Tue, 17 Oct 2023 08:56:44 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18010394/?publisherId=89251&lang=noRimelig moro i høstferienhttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18006247/rimelig-moro-i-hostferien?lang=noEn av fire skal ha høstferie melder Virke i en pressemelding (1). Blant de som skal reise bort er det ca halvparten som skal ha ferie i utlandet. Men må man reise bort for å kose seg i høstferien? Her får du tips til turmat som er både hyggelig å lage og spise sammen.Thu, 05 Oct 2023 12:36:40 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18006247/?publisherId=89251&lang=noAvliver vanlige myter om potethttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18005043/avliver-vanlige-myter-om-potet?lang=noPoteten bør være førstevalg som tilbehør til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Det finnes neppe en råvare som er så anvendelig og som passer til nesten alt! Bli med å feire en av Norges viktigste råvarer på potetdagen 4.oktober.Tue, 03 Oct 2023 11:19:16 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18005043/?publisherId=89251&lang=noNorske husholdninger kaster mat for 10 000 i året- og de single er versthttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18002789/norske-husholdninger-kaster-mat-for-10-000-i-aret-og-de-single-er-verst?lang=noVerdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Visste du at det er på hjemmebane at det kastet mest mat? En vanlig husholdning kaster mat for 10 000 kroner i året (1). Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Få tips til hvordan du kan redusere matsvinn!Thu, 28 Sep 2023 05:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18002789/?publisherId=89251&lang=noHipp hurra for Epledagen- 30 år!https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18001528/hipp-hurra-for-epledagen-30-ar?lang=noNorske epler er søte, sprø og saftige og nå finnes de i butikker over hele landet. Hvert år feires Epledagen siste tirsdag i september, som i år faller på tirsdag 26. september.Sat, 23 Sep 2023 06:30:00 GMThttps://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18001528/?publisherId=89251&lang=no