Diabetesforbundet
Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.
Saker
29
Meny

H.K.H. Kronprins Haakon oppfordrer til mer fysisk aktivitet6.5.2016 11:43 | Pressemelding

På Verdens aktivitetsdag 10. mai oppfordrer NCD-alliansen, bestående av Diabetesforbundet, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Kreftforeningen og Nasjonalforeningen for folkehelsen, til mer fysisk aktivitet sammen med H.K.H. Kronprins Haakon og Morgenklubbens radiovert Geir Schau på Egertorget i Oslo fra 15.00 til 15.30. Helse- og omsorgsminister Bent Høie og politikerne Abid Raja (V) og Jan Bøhler (Ap) deltar også på markeringen. Menn er mest inaktive Kun en av tre i den voksne befolkningen oppfyller Helsedirektoratets anbefalinger om 30 minutters fysisk aktivitet hver dag. Det er grunnen til at NCD-alliansen markerer Verdens aktivitetsdag med budskapet "Få Norge på beina". De fire folkehelseorganisasjonene ønsker spesielt å nå ut til menn i alderen 35 til 55 år. Undersøkelser viser at menn er mindre aktive enn kvinner, selv om de rapporterer at de er mer fysisk aktive enn det de faktisk er. Det er bekymringsfullt, med tanke på sykdommer som kreft, diabetes type 2 og hjerte- og

  • 1
  • 2
  • Siste
  • >>
Diabetesforbundet er en uavhengig interesseorganisasjon for folk som har diabetes og andre som er interessert i diabetes.