Bisnode

Store og små spørsmål eksisterer i alle selskaper, organisasjoner og forretningsområder. Spørsmål som krever oppmerksomhet og gode svar før du kan ta en avgjørelse og sette i gang effektive tiltak.

Dette er vår drivende kraft i Bisnode. Det å hjelpe mennesker å finne det riktige svaret. Vi er linken mellom all eksisterende informasjon og innsikten mennesker trenger for å ta kloke beslutninger. 

Bisnode har ca 2400 ansatte i 18 europeiske land. Investeringsselskapet Ratos eier 70 % av Bisnode og de resterende 30 % er eid av Bonnier.

Saker
23
Meny

Venter konkursrush i april!10.4.2018 06:00 | Pressemelding

Antall konkurser økte med hele 21,4 prosent fra november i fjor til mars i år. I mars måned gikk derimot antall konkurser og tvangsavviklinger ned med 14,1 prosent i forhold til samme måned i fjor. – Den underliggende trenden er at det er svært mange bedrifter som går overende for tiden. Skifteretten var påskestengt siste uken av mars. Vi tror derfor at nedgangen kun er midlertidig, og at det blir et nytt rush av konkurser i april, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Langt færre går konkurs!8.9.2017 15:07 | Pressemelding

Tall fra data- og analyseselskapet Bisnode viser at antall konkurser i næringslivet er på vei ned. I august var det 18,4 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i august i fjor. Hittil i år har antall konkurser og tvangsavviklinger gått ned med 2,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. – Nedgangen i antall konkurser er gledelig, og et klart tegn på at det nå går bedre i næringslivet, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Tidobling av selskaper til tvangsavvikling!27.6.2017 07:00 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i mai – hele 86 prosent i forhold til mai i fjor. I årets første fire måneder har 11,5 prosent flere bedrifter gått overende enn i samme persiode i fjor. Dette viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. Det er tvangsavviklingene som gir den store økningen, med en tidobling fra 41 avviklinger i mai 2016 til 452 i mai i år. Rene konkurser har imidlertid en liten tilbakegang på 3,3 prosent.

Få kvinner på toppen – men driver best!8.3.2017 15:07 | Pressemelding

På toppen av næringslivet er det langt mellom kvinnene. Kun 16 prosent av norske aksjeselskaper har kvinnelig toppleder. Men hvis man ser på selskapenes lønnsomhet, sitter bedrifter ledet av kvinner i gjennomsnitt igjen med 12 prosent av omsetningen som overskudd. Her slås mannlige bedriftsledere, som kun sitter igjen med i gjennomsnitt 9 prosent av omsetning på bunnlinjen. – Våre tall kan tyde på at kvinnelige toppledere driver bedre forretning, derfor burde det vært langt flere av dem, sier Kari Mette Almskog, direktør for forretningsutvikling i Bisnode.

Dagens Næringsliv og tidlige skattelister14.10.2016 14:36 | Pressemelding

Dagens Næringsliv publiserte i går, torsdag 13. Oktober, en rekke ligningstall for privatpersoner før andre medier. Siden ligningstallene har stor offentlig interesse, har det vært stilt spørsmål om hvordan Dagens Næringsliv hadde mulighet til å publisere data fra ”skattelistene” før andre medier. – Det er viktig for oss å understreke at det ikke er snakk om at Bisnode har ”lekket” opplysningene til DN, sier advokat Therese Fevang i Bisnode.

Flere konkurser i Oppland9.9.2016 14:55 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Oppland i august – hele 33,3 prosent flere enn i samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. Hittil i år er det 6 prosent økning satt opp mot samme periode i fjor. – I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger i Oppland. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

50 prosent flere konkurser i Buskerud9.9.2016 14:46 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Buskerud i august – hele 50 prosent over samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. Hittil i år er det imidlertid 9 prosent økning satt opp mot samme periode i fjor. – I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger i Buskerud. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Kraftig konkursøkning i Sør-Trøndelag9.9.2016 12:08 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Sør-Trøndelag i august – hele 33,3 prosent mot samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet i Sør-Trøndelag som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Flere konkurser i Nord-Trøndelag9.9.2016 11:38 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Nord-Trøndelag i august – hele 60 prosent mot samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet i Nord-Trøndelag som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Flere konkurser i Akershus9.9.2016 11:27 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Akershus i august – hele 34,2 prosent over samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. Hittil i år er det imidlertid beskjedne 1,4 prosent økning satt opp mot samme periode i fjor. – I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger i Akershus. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Dobbelt så mange konkurser i Aust-Agder!9.9.2016 11:13 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Aust-Agder i august – hele 100 prosent over samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet i Aust-Agder som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Stor økning i konkurser i Vestfold!9.9.2016 11:07 | Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Vestfold i august – hele 118,2 prosent over samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet i Vestfold som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.
  • 1
  • 2
  • Siste
  • >>

Store og små spørsmål eksisterer i alle selskaper, organisasjoner og forretningsområder. Spørsmål som krever oppmerksomhet og gode svar før du kan ta en avgjørelse og sette i gang effektive tiltak.

Dette er vår drivende kraft i Bisnode. Det å hjelpe mennesker å finne det riktige svaret. Vi er linken mellom all eksisterende informasjon og innsikten mennesker trenger for å ta kloke beslutninger. 

Bisnode har ca 2400 ansatte i 18 europeiske land. Investeringsselskapet Ratos eier 70 % av Bisnode og de resterende 30 % er eid av Bonnier.