SINTEF

Alexandra Bech Gjørv blir ny konsernsjef i SINTEF

Del

Styret i SINTEF har utnevnt Alexandra Bech Gjørv til ny konsernsjef.

Ny konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.
Ny konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.

"Styret har funnet at Alexandra Bech Gjørv er den beste til å lede SINTEF inn i en ny tid. Hun har god kjennskap til SINTEF, bred industriell og internasjonal erfaring og personlige egenskaper som vil bidra til å løfte SINTEF videre. Styret oppfatter hennes samfunnsengasjement og gode vurderingsevne som en styrke for SINTEF, og vi er svært glad for at hun har takket ja til stillingen", sier styreleder R. Rasmus Sunde. Han opplyser at det var flere svært godt kvalifiserte kandidater til stillingen.

Alexandra Bech Gjørv etterfølger Unni Steinsmo som har varslet at hun ønsker å gå av ved fylte 62 år, etter 11 år som konsernsjef.  I denne perioden har SINTEF styrket sin posisjon som en ledende aktør for oppdragsforskning i Europa.

Alexandra Bech Gjørv blir ansatt i SINTEF fra 15. september 2015, og går inn i stillingen som konsernsjef 2. januar 2016. Hun vil bruke månedene før hun tiltrer til å bli godt kjent med virksomheten.

Jurist med bred industribakgrunn
Alexandra Bech Gjørv har bred lederbakgrunn fra Norge og USA etter 17 år i Hydro og Statoil, blant annet som direktør for ny energi med ansvar for satsinger innen vind-, sol- og bioenergi samt hydrogen, karbonfangst og venturevirksomhet. I Hydro var hun også konserndirektør for HR, HMS og klima, og har dermed gode kunnskaper om olje og gass, lettmetall og agri-virksomhet. Hun har også hatt lederoppgaver for bildelvirksomheten i Hydro.

Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, Oxford University i Storbritannia og Suffolk University i Boston, USA.

Siden 2010 har hun vært partner i Advokatfirmaet Hjort DA, med ekspertise innen granskinger og krisehåndtering, selskaps- og virksomhetsstyring, arbeidsrett, integritet og korrupsjon samt energirett. De siste ni månedene har hun vært innleid som daglig leder for vindkraftselskapet Sarepta Energi, som eier og utvikler vindkraft i Midt-Norge.

I 2011-2012 ledet hun 22. juli-kommisjonen, som ble oppnevnt av regjeringen for å gjennomgå og trekke lærdom fra terrorangrepene på regjeringskvartalet og Utøya i 2011.

Ser fram til å utvikle SINTEF videre
"SINTEFs kunnskaper og innovasjonsevne er av stor betydning for en god utvikling av norsk næringsliv og offentlig sektor i en krevende tid. Å få anledning til å lede så mange dyktige mennesker i målrettet arbeid sammen med NTNU og andre partnere, står for meg som en fantastisk mulighet til å bidra. For å lykkes med dette må vi fortsette å markere SINTEF sterkt på en internasjonal arena", sier Alexandra Bech Gjørv.

"Jeg vil bruke de første månedene til dialog med kunder, samarbeidspartnere og egen organisasjon. Allerede nå er det klart at jeg vil prioritere både å styrke nærheten til kunder og å sikre at SINTEFs økonomiske resultater er så gode at vi fortsatt kan sette dagsorden gjennom egeninitiert forskning og investeringer i infrastruktur", sier hun.

Omfattende styreerfaring
Alexandra Bech Gjørv har betydelig erfaring fra styrearbeid og andre tillitsverv. Hun er i dag styremedlem i Technip, et globalt, fransk oljeserviceselskap med 40.000 ansatte. I årene 2001-2006 satt hun to perioder som styremedlem i SINTEF, og i perioden 2007-2010 i SINTEFs Råd.

Alexandra Bech Gjørv er født i Oslo i 1965. Hun bor på Inderøy i Nord-Trøndelag, er gift og har tre barn.

"Jeg kjenner Alexandra Bech Gjørv som en svært dyktig og hardtarbeidende leder. Hun har industriell bakgrunn, et sterkt nettverk og kjenner SINTEF godt fra før. Jeg er sikker på at hun vil bli en god leder, og jeg ser fram til å bidra i overgangen", sier SINTEFs konsernsjef Unni Steinsmo.

 

SINTEF er Skandinavias største, uavhengige forskningsorganisasjon, med internasjonalt ledende kompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap, helse og samfunnsvitenskap. SINTEF har 2.100 ansatte fra mer enn 70 land, og hadde i 2014 en omsetning på 3 milliarder kroner. SINTEFs visjon er Teknologi for et bedre samfunn.

Kontaktpersoner:
R. Rasmus Sunde, styreleder. Telefon: 91 53 55 86
Alexandra Bech Gjørv. Telefon: 91 80 61 93
Petter Haugan, kommunikasjonsdirektør. Telefon: 90 13 32 85

www.sintef.no

Bilder

Ny konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.
Ny konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom