Plan International Norge

Stor bredde i Jenteprisnominerte

Del

Faten Mahdi Al-Hussaini, Susanne Kaluza, Safia Abdi Hasse, Lene Marlin, #BringBackOurGirls-initiativtakerne og Røde Kors hjelpetelefon om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse er blant de nominerte til Jenteprisen 2014.

– Årets nominerte viser bredden og mangfoldet i det arbeidet som gjøres rundt i landet vårt for å bedre jenters situasjon i Norge og internasjonalt. Dessverre er det altfor mange jenter i verden som ikke får oppfylt sine grunnleggende rettigheter. Nå ønsker vi å løfte fram de ildsjelene i Norge som jobber for å gjøre noe for disse jentene, sier Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge.

Jenteprisen blir delt ut hvert år av Plan Norge på FNs Jentedag 11. oktober. Prisen går til en person, gruppe eller organisasjoner i Norge som har gjort en særskilt innsats for å bedre situasjonen for jenter her hjemme eller internasjonalt. Nominasjonsprosessen har vært åpen og det har kommet inn nominasjoner fra fagmiljøer og enkeltpersoner fra hele landet. I år deles Jenteprisen ut på et arrangement i Kulturkirken Jakob lørdag den 11. oktober kl. 15.30.

– Nå skal juryen vurdere de nominerte. Det er mange gode kandidater, så det blir spennende hvem juryen kårer som vinner av årets Jentepris, sier Olaf Thommessen, generalsekretær i Plan Norge.

Juryen består av Knut Storberget (leder), idrettsutøver Birgit Skarstein, EAT-initiativtaker, lege og miljøaktivist Gunhild Stordalen, tidligere seksjonsleder i Politiet Hanne Kristin Rohde filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen, barneombud Anne Lindboe og URO-representant Fredrik Kroken. De har alle engasjert seg i arbeid mot diskriminering av jenter, og jobbet for å fremme rettferdighet og like muligheter for alle, uavhengig av kjønn.

— Prisen er viktig fordi den gir oppmerksomhet til arbeidet for å sikre alle jenter deres rettigheter, som beskyttelse mot vold og overgrep. Dette er en sak jeg brenner for, og med prisen mener jeg vi kan inspirere andre til å støtte dette arbeidet, sier Storberget.
Jurylederen har selv vært en pådriver i arbeidet for å stoppe vold mot kvinner, både i Norge og internasjonalt gjennom «UNiTE to End Violence against Women».

De nominerte til Jenteprisen i år er:
• Anita Krohn Traaseth - Forbilde for jenter ved å være åpen og inkluderende
• Bitten Schei (Mother Courage) - Hjelp til jenter i Uganda
• Dina Stiftelsen - Omsorg for voldtatte og voldsutsatte jenter
• Faten Mahdi Al-Hussaini – Mot til å tale voldshandlinger og ekstremisme i mot under IS-markering
• Gina Ihasee, Gloria Owoses, Nnakaenyi K. Eribe, Gina Lende, Tajudeen Akinyemi og Kate Imafidon - Initiativtakere til demonstrasjon for de bortførte skolejentene i Nigeria og #BringBackOurGirls
• Gina Berre – Kamp mot nedleggelse av ungdomshuset Lagre i Namsos
• Gunhild Vehusheia, Arna Meifjord og Leirfjord (Kvinneuniversitetet Norden) - Utviklet høyskolekurs på vold mot kvinner
• Hjelpetelefonen om tvangsekteskap og kjønnslemlestelse (Røde Kors)
• IMDis arbeid mot tvangsekteskap og kjønnslemlesting
• Kompetanseformidlingen - Øke andel kvinner med ulik etnisk bakgrunn i media
• Lene Marlin – Åpenhet rundt psykiske lidelser
• Linda Bakke (FMSO) – Styrket hjelpetilbudet til overgrepsutsatte jenter – og gutter
• Lisa Arntzen (Dixi) – Bekjempelse av vold og voldtekt
• Madeleine Schultz – Spredning av feministiske verdier til unge jenter gjennom Bologgkollektivet «Under Arbeid»
• New Chance – Arbeid for utsatte kvinner og barn i Kongo
• Runi Børresen – Forebygging av spiseforstyrrelser
• Safia Abdi Hasse – Arbeid mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse
• Seif- Hjelp til selvhjelp for innvandrere og flykninger
• Susanne Kaluza – Debatt omkring forslaget om reservasjonsrett for henvisning til abort

For ååmelding til prisutdelingen og intervjuforespørsler kontakt Unni Claussen på mail unni.claussen@plan-norge.no eller telefon 91517357.

Kontakter

Om Plan International Norge

Plan International Norge
Plan International Norge
Tullins gate 4C
0166 Oslo

56 09 99 09http://www.plan-norge.no

Plan International er en global bistandsorganisasjon som driver utviklingsarbeid for å gi barn en bedre framtid. Vi jobber i mer enn 50 land for å oppfylle barns rettigheter, blant annet til skolegang, helsetjenester og beskyttelse. Plan har et særlig fokus på jenters rettigheter.

Følg saker fra Plan International Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Plan International Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Plan International Norge

Bistandsbudsjettet: – Ikke glem tenåringsjenter i humanitære kriser8.10.2018 12:24:58Pressemelding

Regjeringen lover en milliardsatsing på kvinners rettigheter og likestilling i bistandsbudsjettet. I tillegg skal innsatsen i humanitære kriser økes med 250 millioner kroner. – Dette er viktige satsinger som særlig må ivareta rettighetene til tenåringsjenter. Unge jenter er en sårbar gruppe som i altfor lang tid har blitt glemt, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom