Coop Norge

Coop advarer mot spammail

Del

De siste dagene har mange av Coops kunder opplevd å få en mail om gratis gavekort fra Coop. Det er ikke Coop som har sendt ut denne mailen og de som mottar mailen advares mot å trykke på linkene i den.

 Dessverre er det noen som prøver å utnytte vårt gode navn og rykte og sender ut spammail i vårt navn. Dersom du mottar denne mailen ber vi deg slette den, sier Soner Sevin, sikkerhetssjef i Coop Norge Handel AS. – Vår sikkerhetsavdeling, i samarbeid med vår juridiske avdeling, har iverksatt tiltak for å identifisere hvem som står bak mailen.

Coop Norge har også inngått en samarbeidsavtale med NorSIS for å øke bevisstheten for IT-sikkerhet hos kundene sine. 
  Vi oppfordrer kundene våre til å besøke www.norsis.no og lese gjennom anbefalingene du finner der, sier Sevin.

Coop oppfordrer også alle sine kunder til å være kritiske med hvilke linker man trykker på – både på mobil og nett.

3 ting som kan tyde på at mailen du får er spam

- Avsenders mailadresse kommer ikke fra firmaet som de hevder er avsender. Ofte kommer mailen fra merkelige mailadresser, i dette tilfellet kom den fra blant annet @byensbeste.no og @cooppromotions.no

- Mailen innholder rettskrivningsfeil. I dette tilfellet var mailen skrevet på godt norsk, og da er det vanskeligere å se at det er spam. Men ofte innholder spammailer skrivefeil eller merkelige ord og formuleringer som kan tyde på at det er brukt Google Translate.

- Virker tilbudet for godt til å være sant – er det ofte det. De fleste spammailer vi ser går på gratis gavekort eller at man har vunnet en konkurranse man aldri har deltatt i.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1.250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs!, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked, og Matkroken. I tillegg driver Coop ca 120 byggevarehus i kjedene Obs! Bygg, Extra Bygg og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,5 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

Handelens Miljøfond – et krafttak for miljøet2.10.2017 12:36Pressemelding

Regjeringen og næringslivsorganisasjonene Dagligvarehandelens Miljøforum, som Coop er en del av, NHO Handel og Virke er nå enige om at norsk næringsliv kan oppfylle EUs «posedirektiv» gjennom Handelens Miljøfond, i stedet for at det innføres en statlig avgift på bæreposene. I praksis betyr dette at det legges på 50 øre per plastpose, som uavkortet går til miljøtiltak, herunder tiltak som bidrar til å redusere plastposebruken.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom