Reitangruppen

YX lanserer bensin med 15% fornybart innhold som kan brukes i alle bensinbiler

Del

Ved å tanke Preem Evolution Bensin hos YX kan du enkelt redusere dine CO2 utslipp sammenlignet med en standardbensin.

Bensinen produseres av svenske Preem, og tilbys på YX stasjoner på Østlandet. Preem Evolution bensin har samme pris og egenskaper som standardbensin, samtidig som den reduserer klimagassutslipp ved at fossile komponenter er byttet ut med fornybare. Den oppfyller norsk og europeisk standard for bensin, og kan brukes av alle bensinbiler.

-For å redusere klimagassutslipp har norske myndigheter vurdert å innføre en bransjestandard for bensin med 10% etanol (E10), men det er utfordrende fordi ikke alle biler kan bruke denne bensinkvaliteten. YX introduserer nå en enkel og effektiv løsning, og tilbyr en bensinkvalitet som bidrar til større reduksjon i CO2 utslipp enn E10 og som alle bensinbiler kan bruke, sier Annar Sletvold daglig leder i YX Norge AS

-I 2016 reduserte Preem Evolution Bensin CO2 utslippene med 12 200 tonn i Sverige, hvilket tilsvarer utslipp fra cirka 8 100 biler. Preem Evolution Bensin ble lansert i Sverige i 2011, og hadde da 10% fornybart innhold. I dag har den i gjennomsnitt 16% fornybart innhold i Sverige.  Vi arbeider stadig for å øke fornybarandelen i bensinen vår, sier Ketil Thorsen, Preem sjef i Norge.

Fakta:

Om Preem Evolution Bensin

Preem Evolution Bensin inneholder 10% biobensin basert på skogavfall og 5% etanol. Det betyr at Preem Evolution Bensin totalt har 15% fornybart innhold. Til sammenligning inneholder en standardbensin i dag alltid 5% etanol.

Om YX Norge

YX Norge AS er en del av Uno-X Energi som eies av Reitangruppen. Uno-X Energi ønsker å bidra til å redusere CO2-utslipp gjennom å velge effektive, langsiktige og bærekraftige løsninger. Samtidig som ambisjonen naturligvis er å øke omsetningen av flytende fornybart drivstoff fremover, tilbyr Uno-X Energi infrastruktur for el-bil lading og tanking av hydrogen.

YX Norge AS er drivstoffleverandør til en kjede av betjente bensinstasjoner, og har som mål å være den beste samarbeidspartneren for bensinstasjoner som eies og drives av forhandleren selv (selveiere). YX har i dag 217 utsalgssteder, og i 2019 tar Reitangruppen tilbake Shell 7-Eleven stasjonene og de 87 stasjonene blir da YX 7-Eleven.

Om Preem

Preem AB er Sveriges største drivstoffselskap og står for cirka 80 prosent av svensk raffinerikapasitet, og cirka 30 prosent av den nordiske. Selskapets raffinerier i Gøteborg og Lysekil refereres til som de mest moderne og miljø- og energieffektive i Europa. Preem har også en rekke utsalgssteder og er Sveriges største drivstoffselskap., og Selskapets raffinerier regnes som de mest moderne og miljøvennlige i Europa. 

Preems visjon er å være ledende i overgangen til et bærekraftig samfunn, og utvikle drivstoffer som inneholder en større og større andel av fornybare råvarer og gir betydelige reduksjoner i CO2-utslipp fra transportsektoren.

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktpersoner:

Annar Sletvold, daglig leder YX Norge AS, epost ans@yx.no, mobil 915 56 328

Ketil Thorsen, daglig leder Preem i Norge, ketil.thorsen@preem.se, mobil 922 02 008

Bilder

Lenker

Om Reitangruppen

Reitangruppen
Reitangruppen
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitangruppen.no

Reitangruppens visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet. Reitangruppen omsatte i 2017 (inkl. franchiseomsetning) for 89 milliarder kroner, sysselsetter 37 000 mennesker i Norden og Baltikum, og er med dette blant Norges ti største selskap og en synlig aktør i Nord-Europas arbeidsliv.

Reitangruppen består av fem forretningsområder: REMA 1000, Reitan Convenience, Uno-X Energi, Reitan Eiendom og Reitan Kapital. 

Følg saker fra Reitangruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Reitangruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Reitangruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom