Barn av Jorden

Zulufadder får Barn av Jordens pris for 2017

Del

Barn av Jordens pris for 2017 er tildelt den humanitære organisasjonen Zulufadder og dens arbeid for foreldreløse barn i regionen Zululand i Sør-Afrika. Prisbeløpet på 150.000 kroner blir utdelt under en seremoni på Nordkapp 7. juni, der 500 skoleelever fra hele Magerøya vil være til stede.

Zulufadder ble startet av skuespilleren Mari Maurstad etter et besøk i Zululand i 2004. I dette fattige området på Sør-Afrikas østkyst møtte hun nødlidende barn som var blitt foreldreløse på grunn av den livstruende hiv/aids-epidemien som fortsatt rammer landet. De sterke inntrykkene fikk Maurstad til å etablere en fadderorganisasjon som kunne gi barna en ny start i livet – med mat og omsorg, helsehjelp og undervisning.

Gjennom årene har Zulufadder utviklet seg til å bli en veldrevet ideell organisasjon der rundt 1000 faddere i flere land støtter like mange barn som får vokse opp hos trygge familier i Zululand. Organisasjonen har 40 stedlig ansatte som følger barnas utvikling og driver barnehage, skole og en rekke andre tiltak. Takket være langsiktig innsats hjelper Zulufadder stadig flere barn fram til videregående skole og universitetsnivå.

Mari Maurstad, som vil motta prisen på Nordkapp 7. juni, har i alle år vært en dyktig og entusiastisk pådriver for organisasjonen både i Norge og blant zuluene i Sør-Afrika. Barn av Jordens pris for 2017 er ment som en anerkjennelse til Maurstad og de andre ildsjelene i Zulufadder, og som et bidrag til deres fortsatte arbeid for barn som er blitt alene i verden.   

Bak prisutdelingen står den humanitære stiftelsen Barn av Jorden, som har sitt utspring på Nordkapp etter en idé av forfatteren Simon Flem Devold. Den årlige prisen og en tilhørende statuett tildeles en person eller gruppe som gjør en overbevisende innsats for å bedre vanskeligstilte barns oppvekst og livsvilkår. Årets utdeling er den 29. i rekken. 

Nøkkelord

Kontakter

– Styreleder Barn av Jorden, Kristin Rivelsrud Juul Møller, tlf +47 952 00 890
– Zulufadder, Mari Maurstad, tlf +47 920 61 544

Om Barn av Jorden

Følg saker fra Barn av Jorden

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barn av Jorden på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barn av Jorden

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom