X Four-10 og FNs miljøprogram signerer intensjonsavtale

Del

Nina Jensen, administrerende direktør i X Four-10 / REV, signerte i dag en samarbeidsavtale med FNs miljøprogram. Avtalen skal være et rammeverk for videre partnerskap.

Administrerende direktør i X Four-10 / REV, Nina Jensen
Administrerende direktør i X Four-10 / REV, Nina Jensen

– FNs miljøprogram er en sterk stemme innenfor FN-systemet og fungerer som en ledende myndighet for det globale miljøarbeidet. I dag er vi stolte av å kunngjøre at vi har inngått en samarbeidsavtale for å ytterligere styrke vårt samarbeid. Vi deler mange av de samme målene, og et strategisk partnerskap vil forbedre vår evne til å gjøre en forskjell når det gjelder problemer knyttet til havet. Vi ønsker å skape en internasjonal plattform for ledende innovasjons- og forskningsmiljøer innenfor feltet, både på land og til sjøs. Vi er derfor glade for å ha FN som partner, sier administrerende direktør i X Four-10 / REV, Nina Jensen. 

X Four-10 / REV bygger verdens største og mest avanserte forsknings- og ekspedisjonsfartøy som vil bli sjøsatt i 2020. Selskapet har også som mål å bygge Verdenshavenes hovedkontor på Fornebu, et bygg som vil samle forskere, frivillige organisasjoner, bedrifter og ulike maritime miljøer. Disse to tiltakene vil gjøre det lettere for vitenskapelige miljøer og andre interessenter å arbeide sammen med innovative løsninger for sammen å redde verdenshavene. 

– Vårt strategiske partnerskap innebærer at vi i fellesskap vil skape plattformer for samarbeid mellom flere aktører på havrelaterte temaer, øke bevisstheten, samt sørge for implementering av FNs bærekraftsmål med spesielt fokus på havet (bærekraftmål 14). Vi ser også at dette er i tråd med regjeringens økte satsning på å befeste Norges rolle som en ledende bærekraftig maritim nasjon, sier Nina Jensen. 

– Vi ser behovet for en plattform der vitenskapen kan oversettes til praktisk kunnskap og utgjøre en plattform for vår agenda. Samarbeidet mellom UN Environment og X Four-10 vil skape en unik møteplass for å styrke det globale samarbeidet rundt verdenshavenes tilstand og miljøutfordringer. Vi har store forventninger og håper vi kan få til noe stort sammen, sier UN Environment Ocean Ambassador Lisa Emelia Svensson.

For mer informasjon kontakt:
Tone Nymoen, seniorrådgiver, kommunikasjon og marked, X Four-10/REV
mob: 913 84 404

Bilder

Administrerende direktør i X Four-10 / REV, Nina Jensen
Administrerende direktør i X Four-10 / REV, Nina Jensen
Last ned bilde

Om X Four-10

X Four-10