Volkswagen

Volkswagen med flest vinnere på Euro NCAPs liste over sikreste biler i 2017

Del

Euro NCAP har publisert sin årlige liste over bilene som har gjort det best i sine respektive kategorier. Volkswagen utmerker seg med flest toppkarakterer på Euro NCAPs liste. De nye Volkswagen-modellene Arteon, Polo og T-Roc fikk toppkarakteren fem stjerner i Euro NCAPs krasjtester, og fikk veldig gode resultater i alle nøkkelområdene som testes.

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon

Volkswagen vinner i tre ulike klasser; Polo i småbilklassen, T-Roc i småsuvklassen og Arteon i storbilklassen. Alle de tre bilene leverte overbevisende resultater innen områdene sikkerhet for voksne, barn, fotgjengere og sikkerhetssystemer.

Kravene blir strengere hvert år og det er bare biler som er testet i samme kalenderår som er med på Euro NCAPs liste «Best in class». Det lages en liste over klassevinnere siden det ikke er mulig å sammenligne helt mellom de ulike kategoriene av kjøretøy. Fire områder er med i vektingen som brukes som grunnlag for sammenligningen: sikkerhet for voksne, sikkerhet for barn, fotgjengersikkerhet og sikkerhetssystemer.

Michiel van Ratingen, generalsekretær i Euro NCAP sa - "Gratulerer Volkswagen! Å vinne i tre ulike kategorier er en stor prestasjon og understreker selskapets forpliktelse til å gjøre høyeste sikkerhetsnivå tilgjengelig for kundene".

- "Volkswagen har gjort sikkerhet tilgjengelig for folk flest i flere tiår, og de strålende resultatene for Polo og T-Roc viser at vi nok en gang gir eiere av små- og kompaktbiler tilgang til maksimal sikkerhet, sa utviklingssjef i Volkswagen, Dr. Frank Welsch, da testene for Polo og T-Roc ble gjort tilgjengelige i fjor."

Euro NCAP er et europeisk samarbeid om kollisjonstesting av biler. Deres mål er å gi bilkjøpere informasjon om sikkerhetsnivået i biler som blir solgt på det europeiske markedet.

Bilder

Volkswagen Arteon
Volkswagen Arteon
Last ned bilde
Nye Volkswagen Polo
Nye Volkswagen Polo
Last ned bilde
Volkswagen T-Roc
Volkswagen T-Roc
Last ned bilde

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no/

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for åttende året på rad i 2017. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom