Norges Kampsportforbund

VM-troppen klar: Topprankede norske utøvere klare for VM i taekwondo

Del

Treneren for det norske taekwondo-landslaget, Dave Cook, har nå tatt ut laget som skal delta i senior-VM. VM arrangeres i Muju i Sør-Korea 19-30 juni, og fem norske utøvere er tatt ut til mesterskapet. Flere av disse har gjort seg bemerket med sterke prestasjoner internasjonalt i år. To av utøverne er ranket blant de 20 beste i verden.

Langsiktig satsing mot Tokyo-OL
Norges Kampsportforbund har som målsetting at norske utøvere skal kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo 2020. Det norske laget må derfor ha kapasitet til å kunne kjempe om medaljer. De fem utøverne som skal representere Norge i dette VM er:

Marie Magnus, Keum Gang Taekwondo Nesttun – 57 kg
Tina Røe Skaar, Øvre Romerike Budo Senter – 73 kg
Victor Asp, Grorud Taekwondo klubb , - 68 kg
John Asp, Grorud Taekwondo klubb -74 kg
Richard Andre Ordemann, Tøyen Taekwondo klubb -80 kg

- Richard Ordremann og Tina Røe Skaar er ranket blant de 20 beste i verden. Richard Ordemann vant i februar gull i US Open; et av de mest prestisjefylte stevnene i verden. På det samme stevnet vant brødrene John og Victor Asp sølv i hver sin klasse. Tina Skaar deltok i sommer-OL i Rio i fjor. Etter et lengre skadefravær var hun tilbake i det åpne nederlandske mesterskapet i mars. Her tok hun en sterk bronsemedalje, og viste at hun er tilbake for fullt i forkant av VM. Marie Magnus vant sølv i Fujairah Open i februar. John Asp og Richard Ordemann vil ankomme VM rett fra en tøff treningssamling i Iran, motiverte og klare for fight, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Nybygd taekwondo-park
World Taekwondo Federation har bygget en egen taekwondo-park i Muju, hvor VM skal arrangeres. Parken inneholder taekwondo-museum, egen taekwondo-stadion, treningslokaler og et eget hotellkompleks. Anlegget ble ferdigstilt i 2013.

Taekwondo har over 100 millioner utøvere i 206 land. Siden dette VM arrangeres i taekwondoens hjemland er det forventet rekordstor deltagelse. Ikke minst vil VM bli viktig for å sikre seg viktige ranking-poeng i forbindelse med OL-kvalifiseringen. Forrige VM ble arrangert i Russland i 2015. Da deltok 872 utøvere fra 139 nasjoner.

Siste gang Norge vant medalje i VM var i 2009 i København. Da vant Nikolina Kursar bronsemedalje. Det vil bli live sending fra VM for de som ønsker å følge arrangementet på nett: https://www.youtube.com/user/worldtaekwondo

Program: 
 
Søndag 25. juni:
Innledende kamper John Asp -74 kg

Mandag 26. juni:
Innledende kamper Viktor Asp -68 kg
Finaler John Asp

Tirsdag 27. juni:
Finaler Victor Asp -68 kg

Onsdag 28. juni:
Innledende kamper Tina Røe Skar – 73 kg

Torsdag 29. juni :
Innledende kamper Marie Magnus
Finaler Tina Røe Skar

Fredag 30. juni:
Innledende kamper og finaler Richard Odremann -80 kg
Finaler Marie Magnus  -57 kg


Se filmen om VM laget 2017

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom