Norges Kampsportforbund

VM sølv-til Norge i karate

Del

Nora Benedicte Handelsby (15 år) fra Sarpsborg Karate Klubb vant i kveld sølv i junior-VM i karate.

Nora Benedicte Handelsby samme med landslagstrener Wayne Otto
Nora Benedicte Handelsby samme med landslagstrener Wayne Otto

-Dette er en kjempeprestasjon, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund. Mesterskapet er tidenes største junior-VM i karate med over 1700 utøvere fra 110 nasjoner. Forrige gang Norge vant VM-sølv for juniorer var i 2009. 

Nora tapte finalen i klasse kvinner kadett pluss 54 kilo mot Sakura Sawashima fra Japan. Sawashima er ranket som nummer seks i verden. I tillegg til sølvmedaljen sikret Handelsby seg verdifulle rankingpoeng for deltagelse i ungdoms-OL, som arrangeres i Argentina i oktober 2018.

Imponerte i de innledende kampene
Nora imponert stort i sine innledende kamper. Hun vant den første kampen 3-0 over Martina Sachova fra Tsjekkia. Den neste kampen mot Wood Hei Chow fra Hong Kong vant hun 2-1. I sin tredje kamp møtte hun Kimberly Oliva fra El Salvador. Denne kampen vant hun hele 8-0. I semifinalen møtte hun Petra Nuic fra Kroatia, og vant til slutt denne kampen på dommeravgjørelse.

- Det er ingen tilfeldighet at Nora Benedicte Handelsby gjør det så bra. Tidligere i år vant hun Franzefoss-stipendet på grunn av sin flotte utvikling over tid. I tillegg er Nora en del av utviklingsprosjektet som Norges Kampsportforbund har i samarbeid med Sparebankstiftelsen og Olympiatoppen frem mot sommer-OL 2024, sier Jacobsen.
Norges Kampsportforbund har etablert et fulltidslag i karate som trenes av Wayne Otto. Målsettingen til dette fulltidslaget er å kvalifisere utøvere til sommer-OL i Tokyo i 2020. Nora er med i gruppen av unge og svært lovende utøvere som satser på OL i 2024.

Bra kampplan
- Vi hadde en bra strategi og kampplan, men jeg ble noe overrasket over hurtigheten til motstanderen i finalen, sier Handelsby. Hun sier seg allikevel svært fornøyd med turneringen, og ser frem til å satse videre. – Nå skal jeg kjøre på enda mer. Jeg ser jo at det går, og jeg vil kvalifisere meg til OL, sier en fornøyd medaljevinner.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nora Benedicte Handelsby samme med landslagstrener Wayne Otto
Nora Benedicte Handelsby samme med landslagstrener Wayne Otto
Last ned bilde
Nora Benedicte Handelsby
Nora Benedicte Handelsby
Last ned bilde
Last ned bilde
Nora Benedicte Handelsby sammen med landslagstrener Wayne Otto
Nora Benedicte Handelsby sammen med landslagstrener Wayne Otto
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom