Hold Norge Rent

Vis grill- og bålvett!

Del

Fredag 15. september oppheves bålforbudet, men vi må likevel vise grill- og bålvett. Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent oppfordrer alle til å følge våre grill- og bålvettregler for sporløs grilling og bålbrenning i skog og mark så vel som på fjellet og langs kysten.

Foto: Flips Stava
Foto: Flips Stava

Grilling og bålbrenning i naturen kan skade flora og fauna, forårsake skog- og lyngbranner og føre til forsøpling. Norsk Friluftsliv og Hold Norge Rent har derfor laget grill- og bålvettregler som skal motivere til sporløs grilling og bålbrenning.

- Vi oppfordrer alle til å komme seg ut og nyte høsten, men ønsker samtidig å minne om regelen om sporløs ferdsel som handler om å ta vare på naturen. Grill- og bålvettreglene er enkle råd til hvordan vi kan forebygge skader på mennesker, dyrelivet og miljøet når vi skal gjøre opp ild ute, sier fagsjef samfunnskontakt i Norsk Friluftsliv, Siri Meland.

45 % av avfallet som er på avveie langs Norges kyst, er forbruksavfall, og rester etter grilling og kos ved bålet utgjør en av kildene til disse forsøplingsproblemene.

- Vi håper våre grill- og bålvettregler vil inspirere til forsvarlig og miljøvennlig grilling og bålbrenning, sier daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Se norskfriluftsliv.no eller holdnorgerent.no for en komplett liste over grill- og bålvettreglene.

Ta kontakt med Hold Norge Rent på post@holdnorgerent.no eller Norsk Friluftsliv på post@norskfriluftsliv.no for mer informasjon, bilder og intervjuavtaler.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Flips Stava
Foto: Flips Stava
Last ned bilde
Foto: Hold Norge Rent
Foto: Hold Norge Rent
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Hold Norge Rent

Hold Norge Rent
Hold Norge Rent
Nedre Vollgate 9
0158 Oslo

400 01 438https://holdnorgerent.no

Hold Norge Rent er en ideell forening som arbeider mot forsøpling. Foreningen skal både forebygge at avfall kommer på avveie og bidra til å rydde opp avfall som er på avveie. Vår hovedoppgave er å engasjere frivillige til opprydding av herreløst avfall, og et av våre viktigste tiltak er Strandryddedagen som er Norges største kollektive ryddedugnad.

Følg saker fra Hold Norge Rent

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Hold Norge Rent på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Hold Norge Rent

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom