Yrkestrafikkforbundet

Vinterstenger toalettene

Del

Langs landets veier møter publikum stengte toaletter når de kjører inn på rasteplasser. Dette er spesielt problematisk for yrkessjåfører, mener Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Vinterstengt toalett Kolomoen
Vinterstengt toalett Kolomoen

Statens vegvesen har ansvaret for rasteplassene langs norske veier. Til tross for at standarden på toalettene skulle tilsi helårs bruk er det et utbredt problem at de stenges om vinteren.

Leder i YTF Logistikk Jan Arne Laberget mener Statens vegvesen fratar en hel yrkesgruppe muligheten til forutsigbare dobesøk i arbeidstiden.

- Titusenvis av gods- og bussjåfører har veien som arbeidsplass i Norge. Det er verken hyggelig eller sunt å måtte holde seg i flere mil ekstra fordi Statens vegvesen stenger mange av de mulighetene yrkessjåfører har til å gå på do.

Jobber for bedre toalettforhold
- De fleste tar det for gitt at arbeidsplassen har tilrettelagt for tilgang til toaletter. Vi yrkessjåfører er ofte prisgitt tilbudet fra myndigheter og private aktører når vi er ute på oppdrag. Da er det ekstra fortvilende at den desidert største aktøren langs veien velger å stenge store deler av året, fortsetter Laberget.

Han er ikke i tvil om årsaken til vinterstengingen.

- Toalettene er av en slik standard at de kan brukes hele året, men Statens vegvesen sparer penger på brøyting og vedlikehold. Det gjør de på bekostning av alle som ferdes på veien og yrkessjåførers arbeidsforhold, avslutter en oppgitt Laberget.

Vil ha flere døgnhvileplasser
Forbundsleder i YTF Jim Klungnes mener vinterstengingen av rasteplasser blir ekstra problematisk når utbyggingen av døgnhvileplasser lar vente på seg.

- Langs norske veier er det et stort behov for døgnhvileplasser der langtransportsjåfører kan ta sine pålagte pauser. Statens vegvesen har utarbeidet en plan for utbygging av døgnhvileplasser, der målet er at det skal være 90 slike i løpet av 2023. De ligger svært langt etter skjemaet, for å nå målet må det etableres 8-10 nye døgnhvileplasser hvert år framover. I 2018 fikk vi tre nye, uttaler Klungnes.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vinterstengt toalett Kolomoen
Vinterstengt toalett Kolomoen
Last ned bilde
Jan Arne Laberget
Jan Arne Laberget
Last ned bilde
Forbundsleder Jim Klungnes
Forbundsleder Jim Klungnes
Last ned bilde
Vinterstengt toalett Bergerønningen
Vinterstengt toalett Bergerønningen
Last ned bilde
Vinterstengt toalett Bergerønningen 2
Vinterstengt toalett Bergerønningen 2
Last ned bilde

Om Yrkestrafikkforbundet

Yrkestrafikkforbundet
Yrkestrafikkforbundet
Lakkegata 19-23
0187 Oslo

40 60 37 00http://www.ytf.no

Yrkestrafikkforbundet er et fagforbund for deg som arbeider i transportsektoren. Vårt viktigste mål er å jobbe for at du som yrkessjåfør har en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve for. Dette arbeider våre 16 medarbeidere i sekretariatet og nesten 400 tillitsvalgte rundt om i Norge med hver dag.

Følg saker fra Yrkestrafikkforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Yrkestrafikkforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Yrkestrafikkforbundet

Oslofjordforbindelsen: Yrkestrafikkforbundet vil ha bro, slutter seg til ESA-klage over vedtak om ny bratt tunnel under fjorden25.6.2019 07:50:19 CESTPressemelding

Yrkestrafikkforbundet går inn for at fremtidens Oslofjordforbindelse baseres på broalternativet, og slutter seg til klagesaken Organisasjonen Bedre Veier, Norges Lastebileier-Forbund og KNA har reist for EFTAS overvåkningsorgan ESA. Organisasjonene ønsker å få fastslått at myndighetenes vedtatte løsning ikke oppfyller EUs tunnelsikkerhetsdirektiv, og dermed vil være ulovlig.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom