Atelier

Vil snu opp ned på kunstmarkedet

Del

En ny tjeneste skal åpne dørene til en verden av kunst du kanskje ikke visste fantes.

Det skapes og oppbevares store mengder med kvalitetskunst fra flere tusen kunstnere som publikum sjelden eller aldri får se. «Atelier» er en tjeneste som for første gang gir publikum mulighet til å utforske kunstnerens arbeidsrom både fysisk og digitalt, og kjøpe kunst rett fra kunstneren selv.

–  Dette vil skape en fantastisk mulighet til å komme nærmere på kunstnerne og å kunne møtes i de omgivelsene der kunsten faktisk skapes, sier medgründer og daglig leder i Atelier, Ruben Steinum.  

Gjennomsnittslønn på 89.000

Omsetningen i det norske markedet for offentlig salg av kunst (gallerier, auksjoner, utstillinger) er på ca 759.000.000 NOK i året, likevel har billedkunstnere en gjennomsnittlig årlig inntekt fra kunsten på kun 89.000 kr.

Ruben Steinum er selv kunstner og vet hvor utfordrende det er å leve av kunsten.

– For mange kunstnere er det vanskelig å få vist frem kunsten de skaper til potensielle kjøpere. En stor majoritet av landets utøvende kunstnere er uten representasjon fra galleri og det er kun et fåtall etablerte navn som blir favorisert og eksponert for en liten gruppe eksklusive kjøpere. Denne situasjonen gjør at de fleste kunstnerne har marginale sjanser for å få solgt kunsten de skaper, sier Steinum.

Vil åpne opp kunstmarkedet

På den andre siden mener gründeren at det ikke nødvendigvis er så lett å være gryende kunstinteressert heller.   

– Det kan være vanskelig for nye kunstinteresserte å finne kunst, utvikle en personlig sans og få tilgang på kunst innenfor et bredere og mer overkommelig prissjikt. Det er altså en stor gruppe med kunstnere og enda større gruppe potensielle kjøpere som før nå ikke har kommet i kontakt med hverandre, sier Steinum.

Ved å sette salg fra atelier i et oversiktlig og brukervennlig system håper han å tilby en etterlengtet ny salgskanal som kan åpne opp et lukket og lite transparent kunstmarked 

Kunst anbefalt av kunstnere

Allerede er det omlag 200 profesjonelle kunstnere som har lagt ut kunstverk for salg i Atelier. I første omgang er det kunstnere fra Bergen og Oslo som deltar under kunstfestivalene B-Open og Oslo Open som er representert, men det vil også åpnes for andre kunstnere senere. Alle kunstnere man finner i Atelier er anbefalt av andre kunstnere.

– Vi vil få mer kunst ut til folket. For å oppnå det må de grunnleggende vilkårene til at det i det hele tatt skapes kunst forbedres. Atelier bidrar til at kunstneren selv kan ta større kontroll over sitt eget virke, man kan nå ut med kunsten sin til flere og få høyere fortjeneste for hvert salg. På den andre siden gir vi bedre oversikt og øker tilgjengeligheten på kunst ovenfor en større gruppe i befolkningen.

Atelier er tilgjengelig i Appstore eller via www.atelier.as.

For mer informasjon kontakt

Ruben Steinum, daglig leder

Tlf: 920 92 350, e-post: ruben@ateieropen.no 

Bilder

Last ned bilde
Gründerne av Atelier. Fra venstre Christian Von Hanno, Ruben Steinum, Markus Eckbo Endresen og Mikael Hegnar.
Gründerne av Atelier. Fra venstre Christian Von Hanno, Ruben Steinum, Markus Eckbo Endresen og Mikael Hegnar.
Last ned bilde

Om Atelier

Atelier gir deg direkte kontakt med profesjonelle kunstnere og tilgang til mangfoldet av kunst som skapes i deres arbeidsrom.

Du kan kjøpe kunst direkte i tjenesten eller avtale visning i kunstnerens eget atelier. Alle kunstnerne du finner i Atelier er anbefalt av andre kunstnere.

Besøk oss på www.atelier.as eller last ned appen i Appstore.

Følg saker fra Atelier

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Atelier på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.