Huseiernes Landsforbund

Vil regulere muligheten for korttidsutleie gjennom AirBnB

Del

Huseiernes Landsforbund går sammen med Leieboerforeningen inn for å regulere muligheten for korttidsutleie av eierseksjoner gjennom AirBnB.

oto: hin255 - Shutterstock
oto: hin255 - Shutterstock

Leieboerforeningen og Huseiernes Landsforbund har i lenger tid arbeidet for å søke å komme frem til et omforent forslag til regler og begrensninger for korttidsutleie i eierseksjonssameier. Selv med noe ulike utgangspunkter har vi kommet frem til et felles forslag som er godkjent av styrene i begge foreninger.

-Vi er kjent med at revisjonen av eierseksjonsloven allerede foregår i Kommunalkomiteen. AirBnB er en viktig del av den sterkt fremvoksende delingsøkonomien. Derfor er det viktig å ha noen klare spilleregler for slik korttidsutleie, sier generalsekretær Peter Batta.

Saken er sendt til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, statssekretær i samme departement Per Willy Amundsen og til lederen av Stortingets Kommunal- og forvaltningskomite Helge Andre Njåstad, se vedlagte brev.

Kontakter

Bilder

oto: hin255 - Shutterstock
oto: hin255 - Shutterstock
Last ned bilde

Dokumenter

Om Huseiernes Landsforbund

Huseiernes Landsforbund
Huseiernes Landsforbund
Fred Olsens gate 5
0152 Oslo

22 47 75 00http://www.huseierne.no

Huseiernes Landsforbund (HL) er en landsomfattende interesseorganisasjon for eiere av hus, leiligheter, sameier, borettslag og gårdeiere, med 220 000 medlemmer. HL ivaretar huseiernes lokale og rikspolitiske bolig- og eiendomsinteresser. Forbundet yter juridisk, byggteknisk og økonomisk rådgivning til medlemmene.

For mer informasjon: besøk vår nettside og følg oss på Twitter og Facebook.

Følg saker fra Huseiernes Landsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huseiernes Landsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huseiernes Landsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom