Nærings- og fiskeridepartementet

Vil ha flere fiskeglade barn

Del

Regjeringen med fiskeriminister Per Sandberg i spissen gir 12,5 millioner til prosjekter som skal gi barn gode opplevelser med fisk og sjømat.

- Nordmenn spiser mindre fisk, og de unge spiser aller minst. Jeg hører mange si at barn ikke liker fisk, men det er bare tull. Barn liker mat som smaker godt. Vi har fantastiske råvarer rett utenfor stuedøra, og det er mange flinke folk over hele landet som vil gi barn og unge mer kunnskap om sjømat og matlaging, og det er utrolig viktig for meg å støtte dem, sier fiskeriminister Per Sandberg (FrP).

I følge Helsedirektoratets rapport "utvikling i norsk kosthold 2017" har sjømatkonsumet gått ned. Inntaket av fisk er særlig lavt i de yngre aldersgruppene. Derfor bør spesielt barn, ungdommer og unge voksne øke inntaket av sjømat for ikke å gå glipp av de helsemessige fordelene.

- Barn får i seg omtrent halvparten av dagens energiinntak i barnehagen. Maten de spiser der er med på å legge grunnlaget for vaner vi skal ta med oss videre i livet. Barnehage og skole er viktige arenaer for å etablere gode kostholdsvaner og derfor vil vi støtte tiltak som retter seg mot akkurat disse arenaene, sier helseminister Bent Høie (H).

FAKTA

Regjeringen vil bruke til sammen 12,5 millioner kroner på ulike tiltak som retter seg barn og unge, med målsettingen om å gi de mer kunnskap og gode opplevelser med fisk og sjømat.

Regjeringen vil bruke 5 millioner kroner på kostholdsprogrammet Fiskesprell. Det er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Norges sjømatråd og Fiskesalgslagene. Det er også forventet at næringen bidrar med et tilsvarende beløp, slik som i 2017. Pengene går til kurs, fagmateriell, inspirasjonshefter og økonomisk støtte til innkjøp av sjømat.

I tillegg gir Nærings- og fiskeridepartementet 7,6 millioner kroner til sjømattiltak i 2018. Pengene skal gå til tiltak som bidrar til å øke sjømatkonsumet hos befolkningen, og tiltak rettet mot barn og unge vil bli prioritert. Både institusjoner, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner i Norge søke. Pengene deles ut i to omganger, søknadsfristene er 15. mars og 1. september 2018.

Kontakter

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom