Jernbanedirektoratet

Videre plan for konkurranse om togtrafikken kunngjort:

Del

Bergensbanen og Vossebanen blir den tredje trafikkpakken som utlyses

Jernbanedirektoratet har i dag kunngjort på den internasjonale TED databasen at vi starter opp konkurransen om trafikken på Bergens- og Vossebanen. Utsendelsen av konkurransegrunnlag er planlagt i desember 2018 med siktemål om å inngå avtale med vinnende togselskap høsten 2019.  Oppstart av trafikken med valgt togselskap vil skje fra desember 2020.

Trafikkpakken omfatter både fjerntogene på Bergensbanen og region- og lokaltogene på Vossebanen.  Trafikken på Flåmsbana vil ikke inngå i trafikkpakken ved denne utlysningen, da NSB har avtale med Flåm utvikling og en konsesjon fra Jernbanedirektoratet for denne trafikken ut 2027.  Avtalen med Jernbanedirektoratet innebærer også at selskapet drifter vintertrafikken på Flåmsbana uten tilskudd fra staten.

Kontakt:
Direktør persontrafikkavtaler Dagfinn Berge, Jernbanedirektoratet
tlf. 952 28 231

Kommunikasjonssjef Svein Horrisland, Jernbanedirektoratet
tlf. 916 55 155

Nøkkelord

Om Jernbanedirektoratet

Jernbanedirektoratet
Jernbanedirektoratet
Postboks 16 Sentrum
0101 Oslo

459 78 800http://www.jernbanedirektoratet.no

Jernbanedirektoratet skal utvikle jernbanen i Norge som del av det samlede transportsystemet i dag og i fremtiden.

Følg saker fra Jernbanedirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jernbanedirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Jernbanedirektoratet

Nye aldersgrenser for barn på tog i hele Norge24.1.2019 09:08:51Pressemelding

Jernbanedirektoratet har blitt enig med NSB om å innføre bedre ordninger for barn og ungdom fra 27. januar i år. Barn vil nå kunne reise gratis fram til de fyller 6 år. Grensen var tidligere satt til 4 år. Videre får barn og ungdom 50 prosent rabatt på toget helt opp til den dagen de fyller 18 år. Denne grensen har til nå vært 16 år. - Gjennom lavere billettpriser for barn og ungdom vil vi bidra til at unge tidlig etablerer gode kollektive reisevaner som de vil ta med seg videre som voksne, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik. De nye aldersgrensene vil også gjelde på de banestrekningene som etter hvert blir konkurranseutsatt. Flytoget har egne ordninger for barn.

Jernbanedirektoratet kunngjør tildeling av kontrakt for Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen kl 1200 i dag17.10.2018 09:16:13Presseinvitasjon

Jernbanedirektør Kirsti Slotsvik vil kl 1200 i dag kunngjøre hvem som tildeles den første trafikkpakken som er lagt ut for konkurranse om togtrafikken i Norge. Trafikkpakken omfatter Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. Den valgte operatøren får kontrakt for en periode for inntil ti år og kan starte opp trafikken fra desember 2019. Pressen er velkommen til å være til stede hos Jernbanedirektoratet i Posthuset, 20.etg, Biskop Gunnerus gate 14, Oslo. Kontaktperson: Fungerende kommunikasjonssjef Njål Svingheim, tlf 916 55 437

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom