Glass og Fasadeforeningen

Vidar Eikeset er ny sjef i Glassolutions Norway AS

Del

Vidar Eikeset tiltrådte ved årsskiftet som ny direktør i Saint-Gobain Bøckmann. «Bøckmann» fornyes på flere fronter for tiden. Alle de norske enhetene samles nå under navnet Glassolutions Norway AS.

Vidar Eikeset har gått fra Gyproc til Glassolutions Norway AS.
Vidar Eikeset har gått fra Gyproc til Glassolutions Norway AS.

I europeisk sammenheng er Saint-Gobain konsernets produsenter av byggematerialer delt inn i to divisjoner; «The High-Performance Materials in Saint-Gobains Innovative Materials» og «Saint-Gobain Construction Products». Strategisk skal konsernets divisjoner jobbe på tvers for å kunne tilby komplette løsninger til byggebransjen under Saint-Gobain sin visjonen om å være referansen rundt komfort og bæredyktighet.

I desember startet utrullingen av denne organisasjonsstrukturen lokalt og de selvstendige merkevarene Glava, Weber og Gyproc ble samlet i selskapet Saint-Gobain Byggevarer AS, under divisjonen for byggematerialer. Saint-Gobain Bøckmann bytter navn til Glassolutions Norway AS og skal tilhøre divisjonen for innovative materialer.
– Vi har ryddet opp. Alle gamle navn og begreper hang til slutt opp i seg selv. Nå er all tvil fjernet og hele virksomheten i Norge er samlet under Glassolutions Norway AS. Dette vil også være med å styrke vår merkevare «Glassolutions», sier Vidar Eikeset,

Markeringen av navnebytte og strukturendringen markeres med et stort kick off for alle ansatte 26 januar, dette skjer på fabrikken i Sauda.

LES OGSÅ: Glassrådgiver fra Glassolution Norway AS

Konsernbakgrunn
Eikeset har lang erfaring i fra Saint-Gobain-konsernet. Før han tiltrådte i Strømsveien arbeidet han først fire år som salgsdirektør etterfulgt av 10 år i direktørstolen i Gyproc.
Nå skal han jobbe i et kjent konsern med nye produkter.
– Glass er representert i mange spennende produkter. Isolerglass leveres med høy ytelse og flere funksjoner som tilvalg. Herdet laminert glass har mange bruksområder og vi har smarte glassprodukter med stadig mer avansert teknologi. Glass er definitivt et "high value" produkt og etter min mening ligger det et uforløst potensial i våre produkter. Når man bygger en enebolig for 7 - 8 millioner kroner, er det svært lite som benyttes til oppgradering av glassløsninger. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Eikeset.
– På hvilken måte?
– Vi satser på å bygge oss opp igjen i Norge. Vi har fått på plass en norsk ledergruppe, bestående av salgsdirektør Linda Rorgemoen, supply chain manager Ingar Rø, økonomisjef Trine Berg og fabrikksjef i Sauda Lars Sigve Søndenå og undertegnede.
– Staben videre besitter også mye god kunnskap om både bransjen, produktene og markedet i Norge. Til tross for mange og store omveltninger de siste årene, opplever jeg en positiv energi i organisasjonen. Energien skal videreforedles og bringes ut til kundene.
– Strategisk skal konsernet fortsatt jobbe mot å levere komplette løsninger. Wenghuset er et godt eksempel på hvordan divisjonene kan samhandle og å levere gode løsninger og samtidig dyrke egne merkevarer. I dette tilfellet innenfor konseptet «My Comfort», sier Eikeset.

To nye selgere
Rune Langbråten og Christer Kvinge er de siste tilskuddene i Linda Rorgemoens salgsorganisasjon. Langbråten har lang erfaring i Saint-Gobain Bøckmann. Han startet sin karriere i det som en gang var fasadeavdelingen i selskapet. GlassTeam overtok som kjent den virksomheten ved inngangen til 2014, og som følge av den endringen fulgte Langbråten med overgangen. Han var en av flere montasjeledere tilknyttet GlassTeams avdeling på Kløfta. Langbråten er autorisert fasaderådgiver og har med seg god faglig balast til salgsavdelingen.
- Min base er i Oslo, men jeg dekker stor deler av Østlandet og Trøndelag og er følgelig mye ute på veien. Jeg synes det er spennende å ta steget ut i en ny retning og jeg ser frem til å være med å bidra i fagmiljøet i Glassolutions Norway AS, sier Langbråten.
Christer Kvinge er heller ikke ukjent med bransjen. Kvinge kommer fra stillingen som salgssjef i Glassmester Kaare Nilsen AS i Bergen. Han startet karrieren i bransjen som montør hos glassmester Berg-Hansen i Bergen, etterfulgt av mange år i Hole Glass.
- Jeg ser frem til å igjen bli en del av et større fagmiljø og ha et salgsteam i ryggen. Linda Rorgemoen og Vidar Eikeset lar oss også få være med å utvikle bedriften. Dette gir meg nye impulser. Min base blir fortsatt i Bergen og mitt område blir Vestlandet, men jeg vil være på plass i både Sauda og Oslo med jevne mellomrom, sier Kvinge.

Nøkkelord

Bilder

Vidar Eikeset har gått fra Gyproc til Glassolutions Norway AS.
Vidar Eikeset har gått fra Gyproc til Glassolutions Norway AS.
Last ned bilde
Vidar Eikeset, Rune Langbråten og Christer Kvinge er i kveld i Sauda for å være med på kick off i Glassolutions Norway AS.
Vidar Eikeset, Rune Langbråten og Christer Kvinge er i kveld i Sauda for å være med på kick off i Glassolutions Norway AS.
Last ned bilde

Om Glass og Fasadeforeningen

Glass og Fasadeforeningen
Glass og Fasadeforeningen
Fridtjof Nansens vei 19
0369 Oslo

47 47 47 05http://www.glassportal.no

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg saker fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom