Vi spiser mer enn 140 millioner appelsiner
Totalt ble det importert 35 112 tonn appelsiner til Norge i 2017. Det tilsvarer 140 448 000 stk. frukter. Appelsinen er den tredje mest populære frukten vi har i Norge og i snitt spiser vi 27 stk. hver. Størsteparten av dette i perioden januar – mars.
Appelsinen er en kalorifattig frukt som samtidig er rik på kostfiber. Den er godt kjent for sitt høye innhold av vitamin C og i tillegg har noen kloke mennesker funnet ut at lukten av en appelsin kan ha en terapeutisk virkning.Ikke så rart kanskje, duften av appelsin er jo helt nydelig og mange assosierer appelsin med den beste turmaten som finnes, gjerne i påsken. Det blir god stemning av appelsinduften. Legg merke til det neste gang du skreller en appelsin.
- Det er den fantastiske balansen mellom sødmen og syrligheten i appelsinen som gjør den så anvendelig, sier Toril Gulbrandsen, som ikke kan få nok av denne deilige råvaren.
Kokkens 10 appelsinfavoritter:
1.
Appelsinsalat til påskens frokoster, en mager variant som gjerne kan servere ofte.
2.
En deilig salat med appelsin som passer til både lunsj og middag.
3.
Appelsinsuppe med gulrot og sjalottløk.
4.
Appelsinsalat med løk og bønner – deilig mettende middagssalat
5.
Appelsingranité med stjerneanis, en frisk avslutning på påskemåltidet
6.
Hjemmelaget appelsinmarmelade – deilig på påskebordet eller som gave til vertskapet
7.
Appelsinkake uten steking til påskekosen
8.
Sjokoladekake i appelsin – morsomt å bake på bålet
9.
Appelsincurd er enanvendelig og holdbar krem som spisser de fleste desserter, eksempel på vaniljeis.
10.
Appelsinsalat i påskedrakt er en sikker vinner for de små.
Kontakter
Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom