Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vi spiser mer enn 140 millioner appelsiner

Del
Appelsin er som solskinn – til å bli glad av. Vinteren er høysesong for appelsiner og vi elsker å ta med denne saftige, friske, søte frukten på tur, men ikke la det bli med det, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Appelsiner kan brukes i alle slags deilige retter.
Appelsiner kan brukes til mer enn en hvilesnacks i skiløypa.
Appelsiner kan brukes til mer enn en hvilesnacks i skiløypa.

Totalt ble det importert 35 112 tonn appelsiner til Norge i 2017. Det tilsvarer 140 448 000 stk. frukter. Appelsinen er den tredje mest populære frukten vi har i Norge og i snitt spiser vi 27 stk. hver. Størsteparten av dette i perioden januar – mars.

Appelsinen er en kalorifattig frukt som samtidig er rik på kostfiber. Den er godt kjent for sitt høye innhold av vitamin C og i tillegg har noen kloke mennesker funnet ut at lukten av en appelsin kan ha en terapeutisk virkning.Ikke så rart kanskje, duften av appelsin er jo helt nydelig og mange assosierer appelsin med den beste turmaten som finnes, gjerne i påsken. Det blir god stemning av appelsinduften. Legg merke til det neste gang du skreller en appelsin.

- Det er den fantastiske balansen mellom sødmen og syrligheten i appelsinen som gjør den så anvendelig, sier Toril Gulbrandsen, som ikke kan få nok av denne deilige råvaren.

Kokkens 10 appelsinfavoritter:

1.

Appelsinsalat til påskens frokoster, en mager variant som gjerne kan servere ofte.

2.

En deilig salat med appelsin som passer til både lunsj og middag.

3.

Appelsinsuppe med gulrot og sjalottløk.

4.

Appelsinsalat med løk og bønner – deilig mettende middagssalat

5.

Appelsingranité med stjerneanis, en frisk avslutning på påskemåltidet

6.

Hjemmelaget appelsinmarmeladedeilig på påskebordet eller som gave til vertskapet

7.

Appelsinkake uten steking til påskekosen

8.

Sjokoladekake i appelsin – morsomt å bake på bålet

9.

Appelsincurd er enanvendelig og holdbar krem som spisser de fleste desserter, eksempel på vaniljeis.

10.

Appelsinsalat i påskedrakt er en sikker vinner for de små.

Kontakter

Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Appelsiner kan brukes til mer enn en hvilesnacks i skiløypa.
Appelsiner kan brukes til mer enn en hvilesnacks i skiløypa.
Last ned bilde
Appelsinsalat med løk og bønner
Appelsinsalat med løk og bønner
Last ned bilde
Sjokoladekake i appelsin - morsomt å bake på bålet.
Sjokoladekake i appelsin - morsomt å bake på bålet.
Last ned bilde
Appelsincurd - til pålegg, fruktsalaten og som kakefyll.
Appelsincurd - til pålegg, fruktsalaten og som kakefyll.
Last ned bilde
Appelsingranité - en frisk avslutning på påskemåltidet.
Appelsingranité - en frisk avslutning på påskemåltidet.
Last ned bilde
Påskekake - uten steking.
Påskekake - uten steking.
Last ned bilde
Appelsinmarmelade - hjemmelaget er best.
Appelsinmarmelade - hjemmelaget er best.
Last ned bilde
Appelsinsalat i påskedrakt.
Appelsinsalat i påskedrakt.
Last ned bilde
Appelsinsuppe - perfekt etter turen.
Appelsinsuppe - perfekt etter turen.
Last ned bilde
Appelsinsalat til påskens frokoster.
Appelsinsalat til påskens frokoster.
Last ned bilde
Sprek matsalat med appelsin.
Sprek matsalat med appelsin.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye