Kronprinsparets Fond

Vi som er ungdom har mye å by på, forvent mer av oss!

Del

- Det er viktig å ha forventninger til ungdom. Hvis ikke ender ungdommer opp med å undervurdere sine egne evner, sier engasjerte Camilla Shoaei, som ble med i VIBRO fordi hun ønsket å utfordre og utvikle seg selv - og å jobbe med å få andre ungdommer til å utvikle seg.

- Ungdom har så utrolig mye å by på, men blir altfor ofte møtt med for lave forventninger, og det gjelder særlig ungdom med minorietsbakgrunn, mener hun. Camilla blir 18 år i sommer og er aktiv i organisasjonen VIBRO ved siden av skolegang på Akademiet videregående skole, deltidsjobb og andre aktiviteter. Camillas familie har bakgrunn fra Sør-Aserbajdsjan, som ligger nordvesti Iran, men selv er hun født og oppvokst i Norge.

Prosjektarbeid i VIBRO gir kompetanse

- Alle i VIBRO er med i forskjellige typer prosjektarbeid, og på den måten bygger vi kompetanse og får vist hva vi kan, forteller Camilla og fortsetter: VIBRO har et helt unikt miljø med ressurssterke ungdommer som jobber godt sammen. Vi stiller opp og støtter hverandre også på aktiviteter som vi holder på med utenom VIBRO. Kanskje er det derfor miljøet så godt? VIBRO er som en stor familie.

Camilla er i VIBROs markedsførings- og kommunikasjonsgruppe, som blant annet arbeider med sosiale medier og arrangerer debatter med aktuelle temaer. I tillegg har hun vært med på å arrangere aktivitetsdager for asylungdom i samarbeid med MyCall og Kronprinsparets Fond. VIBRO er ett av prosjektene Kronprinsparets Fond støtter og samarbeider med.

Er med på å skape et godt ungdomsmiljø i Oslo

VIBRO ønsker å løfte frem gode, unge rollemodeller med flerkulturell bakgrunn, slik at ungdom skal se andre med samme forutsetninger og bakgrunn som dem selv som har lykkes. Gjennom festivaler, debatter og andre arrangementer ønsker organisasjonen å skape møteplasser og tilbud for ungdommen.

- Jeg tror VIBRO med våre aktiviteter bidrar til å forbedre ungdomsmiljøet i Oslo, sier Camilla.

- Jeg blir mer strukturert av å ha mye å gjøre

Camilla forteller om travle dager med mye skole, jobb og frivillige aktiviteter i tillegg til VIBRO. Hun synes hun blir mer strukturert når hun holder på med så mye.

- Det handler jo bare om prioritering av tid! Jeg må være fokusert og strukturert for å få holde på med alt jeg ønsker. Man trenger ikke å bruke så mye tid som jeg gjør, det velger man selv. Det kan være lettere sagt enn gjort, men hvis man finner noe man virkelig liker å gjøre, så vil man finne tid. Hadde jeg ikke likt det jeg gjorde, hadde jeg nok ikke gjort det heller.

- Vi peker så lett ut hvordan folk er "annerledes" fra oss selv. Vi møter hverandre med en holdning om at du er en av "dem" og jeg er en av "disse", vi har allerede bestemt at vi ikke er det samme. Media bidrar også veldig til å skape tydelige skiller mellom "oss" og "dem". Men bakgrunnen vår definerer oss ikke alltid. Oslo og Norge er et multikulturelt samfunn, og det er en styrke - og ikke en svakhet, avslutter Camilla - en av de engasjerte ildsjelene i VIBRO.

Bilder

Om Kronprinsparets Fond

Kronprinsparets Fond
Kronprinsparets Fond
Madserud allé 34
0274 Oslo

+47 22 04 87 00http://kronprinsparetsfond.no

Stiftelsen Kronprinsparets Fond støtter prosjekter som styrker ungdom. Sammen med en rekke næringslivspartnere bidrar Fondet med kompetanse, kapital og nettverk.  Målet er et samfunn der alle føler tilhørighet og kan bidra. 

Følg saker fra Kronprinsparets Fond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kronprinsparets Fond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kronprinsparets Fond

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom