Posten Norge

Vi handler sofa fra sofaen

Del

Flere og bedre nettbutikker gjør at et økende antall forbrukere velger å krype opp i sofaen – og handler nettopp sofaen på nett. Bare i løpet av årets fire første måneder vokste netthandelen av møbler med 46 prosent, viser en ny analyse fra Virke e-Handel og Posten Norge AS.

Nordmenn handler sofaen fra sofaen. FOTO: Marten Johner
Nordmenn handler sofaen fra sofaen. FOTO: Marten Johner

​- Den gode veksten i netthandelen ved starten av 2015, er et tydelig signal på at den trenden vi har sett over lang tid fortsetter også i år, sier Gunnar Henriksen, konserndirektør for e-handel i Posten Norge.

Spesielt har netthandelsveksten vært god innen kategorier som mat og drikke, som mer enn doblet seg i årets to første måneder. Også artikler til hus og hjem er en stadig større varegruppe på nett. Mens butikkhandelen med møbler og andre innredningsartikler økte med 5,5 prosent i 1. tertial i år, økte netthandelen av samme type produkter med 45,9 prosent.

Hus og hjem på nett

- Vi ser at utstyr til hus og hjem er en stadig mer attraktiv kategori å handle på nett, og fra 2009 til 2014 har vi opplevd en årlig omsetningsvekst av møbel og andre innredningsartikler på nettet på over 33 prosent, sier Gerhard Anthun leder for Virke e-Handel.

I tillegg til at forbruker synes det er stadig er enklere og handle sofa fra sofaen, så har antall norske bedrifter som selger møbel og andre innredningsartikler i samme periode nesten tredoblet seg, fra 55 nettbutikker i 2009 til 143 i 2014. 

Praktisk handling

- Spesielt er det forbrukere i mindre tettbygde strøk med lang avstand til store møbelhus som netthandler, men også urbane småbarnsfamilier med dårlig tid og kanskje ikke egen bil, ser fordelen av å handle møbler fra sofaen istedenfor å løpe rundt på kjøpesenteret, sier Anthun.

Trenden understøttes av funn i Virkes eHandelsbarometer, der forbrukerne selv rapporterer hva de netthandler. Over tid har det vært en god vekst i netthandelen med bl.a. møbler og annet utstyr til hus og hjem.

Mye penger

I 2014 la norske forbrukere igjen hele 3,6 mrd. kroner på nett innen kategorien "Hus, hjem, hage", der snittkjøpet lå på ca. 1 190 kroner.

I 2015 har veksten innen denne kategorien fortsatt å vokse på nett, og i 2. kvartal 2015 netthandlet norske forbrukere for hele 989 millioner kroner innen denne kategorien, en vekst på 37 prosent fra tilsvarende kvartal året før.

For møbler alene – som utgjør 15 prosent av denne kategorien – var veksten på hele 40 prosent fra 2. kvartal 2014 til tilsvarende periode i år.

Last ned hele rapporten i lenken nedenfor. Der finner du også årets e-handelsundersøkelse fra Bring. 

Kontakter

Bilder

Nordmenn handler sofaen fra sofaen. FOTO: Marten Johner
Nordmenn handler sofaen fra sofaen. FOTO: Marten Johner
Last ned bilde
-Trenden med økende shopping av møbler på nett fortsetter, sier e-handelsdirektør Gunnar Henriksen i Posten Norge. FOTO: Håvard Jørstad
-Trenden med økende shopping av møbler på nett fortsetter, sier e-handelsdirektør Gunnar Henriksen i Posten Norge. FOTO: Håvard Jørstad
Last ned bilde

Dokumenter

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

23 14 90 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg saker fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Posten Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom