Oslo lufthavn

Vi åpner bunadsslusen til nasjonaldagen

Del

I anledning syttende mai er det ventet mange reisende til og fra Avinor Oslo lufthavn. Tradisjonen tro får reisende med bunad egne sluser i sikkerhetskontrollen.

Ansatte på Oslo lufthavn ønsker velkommen til syttende mai (Foto: Oslo lufthavn)
Ansatte på Oslo lufthavn ønsker velkommen til syttende mai (Foto: Oslo lufthavn)

- Det er mange reisende i dagene rundt syttende mai og dagen før dagen skal opp mot 100.000 reise til eller fra Oslo lufthavn. Vi har pyntet flyplassen og er klare til å ta imot alle som skal ut og fly, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen.

Slik reiser du med bunad

Reiser du med bunad den 16. og 17. mai vil du, tradisjonen tro, kunne benytte familieslusene. Dette er et ekstra tilbud til de som vil reise i finstasen - og de tre foregående årene har dette vært et populært tilbud.

- Dette har blitt en fin tradisjon og vi synes det er veldig hyggelig å gjøre stas på alle dem som ønsker å reise i bunad, sier Andersen som også har noen reisetips til de staselig antrukne:

- Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt og ha god tid før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Søljer, knapper og smykker vil gi utslag i metalldetektoren. Samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin og vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, sier Andersen.

Bunadskniv må sendes som innsjekket bagasje.

Kan du reise med kaker i håndbagasjen?

Et spørsmål som kommer ofte og særlig rundt høytider som denne.

Reisende kan ikke ta med seg bløtkaker gjennom sikkerhetskontrollen, siden krem er klassifisert som smørbart / flytende. Kransekake går imidlertid greit.

- Bløtkaker egner seg heller ikke så godt i innpakket bagasje, men her skal passasjeren selv få vurdere hva de gjør. Tidligere har reisende delt kaker de ikke har fått ha med seg gjennom sikkerhetskontrollen med andre reisende og ansatte. Da har det blitt munter stemning i sikkerhetskontrollen, sier Andersen.

Hurtigguide for innsjekking

Knytt sammen reimer

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres de reisende til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Har du spørsmål om ditt besøk på Oslo lufthavn, så er assasjerservice på jobb hele døgnet. Send oss gjerne en beskjed i innboksen eller på veggen på Facebook-siden vår om det er noe du lurer på.

www.facebook.com/OsloLufthavn

Trafikktall 14. – 20. mai på Oslo lufthavn:

Mandag 14. mai: 83 971
Tirsdag 15. mai: 78 975
Onsdag 16. mai: 94. 917
Torsdag 17. mai: 50 000
Fredag 18. mai: 85 070
Lørdag 19. mai: 52 619
Søndag 20. mai: 68 640

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ansatte på Oslo lufthavn ønsker velkommen til syttende mai (Foto: Oslo lufthavn)
Ansatte på Oslo lufthavn ønsker velkommen til syttende mai (Foto: Oslo lufthavn)
Last ned bilde

Om Oslo lufthavn

Oslo lufthavn
Oslo lufthavn
Edvard Munchs veg
2061 Gardermoen

+47 64 81 20 00https://avinor.no/flyplass/oslo
Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2018 hadde Oslo lufthavn 28,5 millioner reisende. 

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 prosent, som er høyest i Europa. 

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Gå til presserommet til Avinor AS.

Avinors offentlige journal finner du her

Følg saker fra Oslo lufthavn

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Oslo lufthavn på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Oslo lufthavn

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom