Vi annonserer Manal al-Sharif’s “Freedom Drive” kampanje

Del

The Human Right Foundation (HRF) er stolte over å annonsere at Manal al-Sharif - ledende aktivist for kvinnerettigheter i Saudi Arabia, Oslo Freedom Forum taler, og forfatter av boken “Daring to Drive” - vil kjøre fra San Francisco til Washington, DC i løpet av April for å rette oppmerksomhet mot de pågående brudd på menneskerettigheter i Saudi-Arabia.

Al-Sharif vil gjennomføre reisen sammen med et dokumentarfilm-team. I løpet av turen vil hun møte fremtredende kvinner, studenter, lokale medier og samfunnsledere for å dele sin historie og oppfordre til dialog rundt den tragiske tilstanden for kvinners rettigheter i hennes hjemland under Kronprins Mohammed bin Salmans regime.

Hennes reiserute er som følger:

 • 10-11. April: New York, NY
 • 12-13. April: San Francisco, CA
 • 14-15. April: Los Angeles, CA
 • 16. April: Phoenix, AZ
 • 18. April: Houston, TX
 • 19. April: Austin, TX
 • 20-21. April: New Orleans, LA
 • 22. April: Birmingham, Al
 • 23. April: Charlotte, NC
 • 24. April: Richmond, VA
 • 25. April: Washington, DC

Mange medier, politikere og statsledere har hyllet de “progressive” tiltakene Mohammed bin Salman har innført de siste årene, blant dem hans beslutning om å oppheve forbudet mot kjørende kvinner. Bak denne fasaden av reform foregår det stadig brutal undertrykkelse av dissidenter og menneskerettighetsaktivister. Mange av kvinnerettsaktivistene som kjempet for å få forbudet mot å kjøre - inklusive Loujain Al-Hathloul, Eman al-Nafjan og Samar Badawi - er nå fengslet og utsettes for tortur, inklusive elektrosjokk, pisking og seksuelle overgrep. Flere risikerer henrettelse.

For å trekke oppmerksomhet mot disse heltemodige kvinnene vil HRF støtte al-Sharif i sin reise gjennom USA. På sin vei vil hun stoppe i 10 storbyer og tilbakelegge mer enn 4800 km. Reisen begynner i San Francisco og avsluttes i protest foran Saudi-Arabias ambassade i Washington, DC.

Dersom norske medier er interessert i å dekke denne reisen, al-Sharifs arbeide, eller de pågående bruddene mot menneskerettigheter, og aktivisters arbeide for å kjempe mot disse bidrar HRF og Oslo Freedom Forum gjerne med å formidle kontakt. Ta gjerne kontakt på bjorn@oslofreedomforum.com eller maggie@hrf.org.  

For å høre mere om al-Sharifs historie se hennes foredrag fra Oslo Freedom Forum, les hennes profil i New York Times, eller hennes memoar “Daring to Drive”.

HRF er stolte over å sponse dette historiske initaitivet som ledd i vårt pågående arbeide for å støtte aktivister som arbeider for å bringe frihet og rettferdighet til Saudi-Arabia og andre undertrykkende regimer.

Manal al-Sharif - منال الشريف - The Drive for Freedom
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Oslo Freedom Forum

Oslo Freedom Forum
350 Fifth Avenue, 4202
NY 10118 New York

https://oslofreedomforum.com/

The Human Rights Foundation er en non-profit som arbeider for å fremme frihet der friheten er mest utsatt, ved å skape og fremme politisk forskning, utdanne et globalt publikum om viktigheten av frihet og demokrati gjennom medier og arrangementer, og ved å direkte støtte menneskerettighetsaktivister og sivile samfunnsorganisasjoner i autoritære samfunn globalt.

Oslo Freedom Forum er et årlig arrangement organisert av The Human Rights Foundation og er gjort mulig med generøs og kontinuerlig støtte fra sponsorer som the Brin Wojcicki Foundation, Norges Utenriksdepartement, Oslo Kommune, Twitter og Fritt Ord.