NAF

Vet du hvordan bilen din fungerer på glatt føre?

Del

Lørdag 10. september åpner NAF alle sine 27 øvingsbaner landet rundt. – Oppfriskning av kunnskapen om glattkjøring er bra for alle bilister som snart skal kjøre på norske vinterveier, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Arrangementet «Åpen dag» på NAFs øvingsbaner er gratis for alle – enten du er
NAF-medlem eller ikke. På øvingsbanene kan du få testet ut hvordan du og bilen din oppfører seg på glatt føre.

– Vi trenger alle å kjenne hvordan bilen vår oppfører seg på glatta. En rivende utvikling i førerstøttesystemer og rusten kunnskap, gjør det nødvendig å sette seg inn i hvordan bilen fungerer på vinterføre, forteller Engebretsen.

Alle som kjører bil tror at de vet hvordan de skal håndtere bilen på glatt føre, men vi vet at svært mange ikke vet hvordan de skal håndtere sin nye bil som er full av elektronikk. Hvert eneste år må bergingsbilene jobbe på spreng med å dra biler opp av grøfta når det første snøfallet kommer.

- Spør deg selv; om du skulle få en skrens i sving med den bilen du har, hvordan lønner det seg å reagere? Tenker du at det smarteste er å trå ned kløtsjen, bør du møte opp på banen å finne ut av dette, sier Engebretsen.

Under «Åpen dag» får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre i trygge omgivelser. Det du lærer her kan være med på å redde ditt eget og andre medtrafikanters liv. Ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs kan også kjøre på banen denne dagen. De må ha med seg en ledsager som er minimum 25 år og har hatt førerkort uavbrutt i fem år i den klassen de skal øvelseskjøre i.

– Møt opp på din lokale øvingsbane mellom klokken 11 – 15. Vær gjerne flere i bilen samtidig, slik at øvelsen blir lik din normale kjøring. Alle er velkomne til «Åpen dag» på NAF Øvingsbaner, avslutter Jan Ivar Engebretsen.

For detaljer om arrangementet, ta kontakt direkte med din nærmeste øvingsbane eller lokalavdeling. En oversikt over disse finner du på naf.no sine sider om NAFs Øvingsbaner og naf.no sine lokalavdelingssider.

Pressen er selvsagt hjertelig velkommen til å komme, og oppfordres til å ta med egen bil og prøve seg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom