Vestfoldfestspillene

Vestfoldfestspillene lanserer Fjord Classics

Del

Vestfoldfestpillene er stolte av å kunne presentere en ny og stor satsing innen klassisk musikk under festspillene 2017. Fjord Classics vil by på kammermusikk i verdensklasse.

Kunstnerisk ansvarlige er den britiske pianisten Kathryn Scott og bratsjisten Lars Anders Tomter. De har begge lang erfaring i å sette sammen festivalprogrammer og med sitt omfattende nettverk har de sikret seg en imponerende liste av internasjonale artister til Fjord Classiscs.

Blant musikerne som i 2017 finner vi Tai Murray, Istvan Vardaj, Leif Ove Andsnes, Jennifer Stumm, Christian Poltera, Henning Kraggerud, Christian Ihle Hadland, Vikingur Olavsson, Ruby Hughes, Martin Kuuskmann, Andreas Hofmeir, Ib Hausmann, Alberto Bocini, Tora Augesta, Stian Carstensen, Ensemble Allegria m. fl.

Sandefjord blir hovedbasen for Fjord Classics. Med sine to flotte kirker, Sandefjord kirke bygget i 1903 og Sandar kirke bygget i 1792, har festivalen fått tilgang til to unike konsertlokaler. De ligger tett ved hverandre, og i gangavstand til andre intime konsertlokaler hvor det vil musiseres til sent på kveld. I tillegg vil festivalen nyttiggjøre seg et par sattelitarenaer som Jarlsberg Hovedgård, Nasjonalparksenteret på Verdens Ende og Borre middelalderkirke. (?)

Programmet ligger ute på www.fjordclassics.com og festivalpass kan kjøpes allerede i dag. Vi kan love et fantastisk og variert program på høyt internasjonalt nivå. Kryss av datoene allerede nå: 27.juni – 2.juli 2017.

Men allerede 12. februar blir det gratis lanseringskonsert i Sandefjord kirke.

Velkommen!

Kontakter

Truls Sanaker
Direktør i Vestfoldfestspillene

Tlf. 932 63 754
Epost. tsanaker@vestfoldfestspillene.no

Om Vestfoldfestspillene

Vestfoldfestspillene
Postboks 500
3101 Tønsberg

33 30 88 50http://www.vestfoldfestspillene.no

Vestfoldfestspillene, stiftet 1991, er eiet av Vestfold fylkeskommune og fylkets fjorten kommuner.

VIRKSOMHETSIDÉ
Vestfoldfestspillene skal presentere musikk og annen scenekunst på et høyt kunstnerisk nivå.
Vestfoldfestspillene skal bringe prosjekter og arrangementer til fylket som ellers ikke ville funnet sted.
Vestfoldfestspillene skal i sitt program være aktuell i spennet mellom tradisjon og nyskaping.

POSISJON
Vestfoldfestspillene skal være fylkets viktigste kulturaktør, en referanse og en inspirator for kulturlivet og publikum.

VISJON
Vestfoldfestspillene beveger og beriker!

Følg saker fra Vestfoldfestspillene

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vestfoldfestspillene på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.