Unio

Verdig velkomst for flykningene

Del

- Mange vil etter hvert merke at det koster å hjelpe flyktningene som nå kommer til Norge. Vi må likevel ha råd til å gi flyktningene en verdig velkomst og å verdsette den kompetansen de representerer. Denne kompetansen kan etter hvert komme Norge til nytte.

Dette sier Unio-leder Anders Folkestad i en kommentar til regjeringens opplegg for finansiering av flyktningsituasjonen som ble lagt fram i dag.
- Situasjonen er krevende og fortsatt uoversiktlig. Og midt i en så vanskelig situasjon legger regjeringen farm et opplegg som forsøker å ivaretar flere hensyn, sier Folkestad.

Folkestad mener at skattejusteringene virker balanserte, med "inngrep" både i formueskatten og i personskatten.
- Derimot er det vanskelig å forstå at det kuttes i norskopplæring og i kvalitetstiltak for barnehagen. Dette er områder som trenger forsterking, ikke minst med tanke på integrering og arbeid, sier han, og peker på regjeringens forslag om å redusere antall norskopplæringstimer for asylsøkere fra 250 timer til 175 timer.

Han advarer også mot varig kutt i bistandsmidlene for å dekke inn kostnadene som vil følge med økt antall flyktninger.

Nøkkelord

Kontakter

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom