Volkswagen

Verdenspremiere for ny Volkswagen Touareg - et høyteknologisk flaggskip

Del

Volkswagens flaggskip Touareg har verdenspremiere på den internasjonale bilutstillingen i Beijing. Dette er tredje generasjon Touareg, en helt nyutviklet modell fullspekket med innovativ teknologi. Nye Touareg kommer til Norge til sommeren.

Den nye Touareg er neste milepæl i Volkswagens største modelloffensiv noensinne. Touareg er Volkswagens største modell og den får en uttrykksfull design, dynamiske kjøreegenskaper og blir full av innovative innovasjoner. Verdenspremieren skjer i Beijing, Kina, landet som er Volkswagens største enkeltmarked og det SUV-markedet med kraftigst vekst. Kina, Europa og Russland er de viktigste markedene for Touareg. Volkswagen har solgt rundt 1 million av de to første generasjonene av Touareg.

Det er Volkswagen design, ledet av Klaus Bischoff, som står bak den nye Touareg. – «Vi fikk muligheten til å implementere vår ideelle visjon av en stor, eksklusiv SUV fra Volkswagen, en svært moderne og elegant SUV som utstråler kvalitet og som klart viser at den er merkets flaggskip» sa Klaus Bischoff.

En rekke innovative førerassistensystemer sørger for maksimal sikkerhet og komfort. Touareg vil bli lansert med et av de største infotainmentsystemene i sin klasse, som får navnet «Innovision Cockpit». Infotainmensystemet sørger for at bilen alltid er tilkoblet.

Lansering i Norge

Ved lansering i Norge vil to modeller være tilgjengelige:

 • 3,0TDI V6 231 hk
 • 3,0TDI V6 286 hk

Startpris vil bli godt under 900.000 kroner. Prisliste og åpning av bestilling skjer til våren og de første bilene kommer til Norge til sommeren 2018.

Høydepunkter

 • Innovision Cockpit: digitale instrumenter og infotainmentskjerm danner sammen en stor digital skjerm -«Innovision cockpit»
 • Night Vision og IQ.Light – LED matrix headlights: Termisk kamera bidrar til å synliggjøre mennesker og dyr i mørket og redusere risikoen for ulykker.
 • Tilkoplet teknologi: komfort, assistanse- og kjøredynamiske systemer sørger for enda høyere nivå av sikkerhet og ytelser
 • Innovativ: vektreduksjon på 106 kg pga bruk av høyere andel av aluminium
 • Stort bagasjerom med volum på 810 liter
 • 4-hjulsstyring og “active roll compensation”
 • Nye førerassistansesystemer som Night Vision og Front Cross Traffic Assist
 • Nye massasjeseter som tilvalg
 • Drivlinjen blir helt ny, med mulighet for luftfjæring og firehjulsstyring som sikrer en sikker og dynamisk kjøreopplevelse

Nye dimensjoner og redusert vekt

Nye Touareg produseres på MLB plattformen til Volkswagen og er litt videre, litt lavere og litt lenger enn forgjengeren. De nye dimensjonene er 4,878 mm lengde (+77mm), bredde 1,984 mm (+44mm) og høyde 1,702mm (-7mm). Disse dimensjonene har en positiv effekt både på ytre dimensjoner og innvendig plass. Bilen er over 100 kg lettere på grunn av ny miks av aluminium (48%) og stål (52%).

Stort bagasjeromsvolum på 810 liter som er økt med 113 liter fra forrige generasjon.

Nye Touareg kan trekke tilhengere på opptil 3,5 tonn.

Premiere for «Innovision Cockpit»

Det er første gang Volkswagen bruker den fullt ut digitaliserte «Innovision Cockpit» i nye Touareg. De digitale instrumentene Digital Cockpit (12 tommer) og Discover Premium (15 tommer) former sammen en digital skjerm, hvor det knapt er behov for brytere. Systemet tilrettelegger for høy grad av personlige innstillinger og er svært enkelt å betjene med håndbevegelsesstyring. Skjermen på 15 tommer (1,920x1,020 piksler) har de fleste betjeninger via selve skjermen, inkludert styring av aircondition, setevarmer og eventuelt massasjeseter.

Mobiltelefoner kan lades via induktiv lading og App Connect gjør det enkelt å koble til smarttelefoner for brukervennlighet og sikkerhet. Touareg er som en smarttelefon som kan brukerinnstilles til å bli sjåførens egen Touareg.

Touareg tilbys også med Dynaudio lydsystem som ekstrautstyr, med 730 watts forsterker, som er spesiallaget for nye Touareg.

Nye assistanse, fører- og komfortsystem

Nye Touareg lanseres med det største utvalget av assistanse, fører- og komfortsystemer som noensinne er integrert i en Volkswagen. Night Vision teknologien kan fange opp mennesker og dyr i mørket via termisk kamera. Disse vises på skjermen i grønt eller rød lys avhengig av farenivået. Da varsles fører via head-up display og betjening, samt at bremsesystemene aktiveres.

«Roadwork Lane Assist» bidrar til halvautomatisert kjøring i opptil 60 km/t, både ved å holde fil, samt akselerasjon og bremsing opp til 60 km/t. «Front Cross Traffic Assist» varsler om eventuell trafikk foran Touareg.

«I.Q. Light» – LED matrix frontlykter (interaktive, med kamera og hovedlyskontroll) lyser på eventuelle personer som er i faresonen foran bilen og varsler føreren og personen foran bilen. Informasjon kommer opp i head-up display som kommer opp rett på frontruten. Night Vision og I.Q. Light bidrar til mye tidligere oppmerksomhet og reaksjon på farlige situasjoner. Disse systemene er samkoplet og gjør kjøreturen sikrere, mer behagelig og mer intuitiv enn noensinne før. Nye Touareg er en av verdens sikreste og mest komfortable biler.

Ekstrautstyr

Helt nye seter med massasjefunksjon med 8 innstillinger tilbys som ekstrautstyr. Nye Touareg kan bestilles med det største panorama soltaket som hittil er levert fra Volkswagen. Innvendig LED-lys med 30 fargevalg kan også bestilles som ekstrautstyr.

En mengde ekstrautstyr tilbys som for eksempel;

 • Traffic Jam Assist
 • Innovision Cockpit med curved Active Info Display
 • Park Assist og Trailer Assist via app
 • Night Vision
 • Firehjulsstyring
 • Aktiv luftfjæring med hydraulisk krengningsstabilisator
 • Head up display i farger og høyoppløst

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for åttende året på rad i 2017. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-media-services.com/en/

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

Volkswagen planlegger 22 millioner elektriske biler i løpet av de neste ti år13.3.2019 11:31:36 CETPressemelding

70 nye elektriske modeller innen 2028 – istedenfor de tidligere planlagte 50 Omfattende avkarboniseringsprogram for Volkswagengruppen fastlagt Volkswagengruppen sikter mot full CO2-nøytralitet innen 2050 Dr. Herbert Diess: – Volkswagen vil endre seg radikalt. Vi tar ansvar innen alle sentrale tema for framtida – spesielt innen klimakampen. Volkswagenkonsernet fortsetter påtrykket for en grunnleggende endring i individuell mobilitet, og satser konsekvent på elektrifiserte biler. Økningen i planlagte modeller på gruppens elektriske plattformer gir en økning fra 15 millioner til 22 millioner kjøretøy i det kommende tiåret. Økt elektrisk mobilitet er et viktig steg på veien mot CO2-nøytralitet. Volkswagen har fastlagt et omfattende avkarboniseringsprogram med mål om å oppnå en fullstendig CO2-nøytral balanse innen alle områder fra kjøretøyflåte via produksjon til administrasjon innen 2050. Volkswagen forplikter seg dermed fullt og helt til klimamålene i Paris-avtalen. – Volkswagen tar ansv

Volkswagen og Microsoft deler fremgang i strategisk partnerskap11.3.2019 12:33:08 CETPressemelding

Volkswagen Automotive Cloud skal utvides til Kina og USA, i tillegg til Europa – kjernemarkeder for den kommende ID. Volkswagen og Microsoft utvikler det første pilotprosjektet for sammenkoplede kjøretøytjenester. Rask fremgang i byggingen av Volkswagens utviklingssenter i Nord-Amerika. Felles besøk hos Volkswagen Digital Lab i Berlin: dr. Herbert Diess, administrerende direktør i Volkswagen AG, og Satya Nadella, administrerende direktør i Microsoft, forteller om resultater av samarbeidet så langt, og peker ut veien videre. – Vårt strategiske partnerskap med Microsoft er en nøkkelfaktor i å utvikle Volkswagen til å bli en software-drevet tilbyder av mobilitet. Med Volkswagen Auotmotive Cloud, arbeider vi med en unik løsning for våre kunder. Våre muligheter for oppskalering gir oss et stort konkurransefortrinn på dette feltet, sier Dr. Herbert Diess. – Digital teknologi endrer raskt alle områder innen bilindustrien – fra produksjonsprosessen til selve bilen, sier Satya Nadella. – Vårt p

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom