Mo Industripark AS

Verdensledende blockchain selskap etablerer seg i Mo i Rana

Del

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og toppsjefen Valery Vavilov i et av verdens ledende blockchain selskap, Bitfury Group, kommer til Mo i Rana for å annonsere åpningen av Norges hittil største datasenteretablering

Et av verdens ledende teknologiselskap innen blockchain teknologi, Bitfury, velger Mo i Rana for etablering av sitt nye datasenter. Tirsdag 20. Mars mellom klokken 10-11 er det derfor duket for pressekonferanse i den forbindelse i Mo i Rana.

I nasjonal sammenheng blir dette det største datasenteret målt i kraftforbruk i 2018. Selskapet er bransjeledende når det kommer til utvikling av reguleringer, standarder og «best practice» innen blockchainteknologien. Bitfury valgte Mo i Rana som sin norske lokasjon fordi de her fant de en unik kombinasjon av optimale klimatiske forhold, industrikompetanse, overskudd på prisgunstig fornybar energi og fordelaktige skatte- og avgiftsbetingelser.

Etableringer av datasentre i våre nordiske naboland har gitt store positive ringvirkninger for regionene de er etablert i. Selskapet som nå etablerer seg på Mo har også ambisjoner om å vokse i Norge.

Denne pressekonferansen er en unik mulighet til å møte Valery Vavilov, mannen som kan omtales som datasenterverdens Elon Musk. Vavilov gir sjelden intervjuer og er på få offentlige tilstelninger. Det at han kommer helt til Mo i Rana sier mye om viktigheten av denne etableringen, som blir et av verdens mest energieffektive datasentere.

Næringsministeren tar også turen til Mo denne dagen for å åpne «Norges viktigste kran» på en av Norges travleste havner, Rana Industriterminal.

HVEM

Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

Valery Vavilov, administrerende direktør I Bitfury Group

Arve Ulriksen, administrerende direktør I Mo Industripark as

Arild Markussen, administrerende direktør Helgeland Kraft

Geir Waage, ordfører Rana Kommune

Det blir tid til spørsmål på pressekonferansen etter korte innlegg fra de nevnt over.

I tillegg legger vi opp til omvisning i Mo Industripark til de som matte ønske det.

NÅR

Tirsdag, 20. Mars klokken 10.00

HVOR

Mellomvika 15, Mo i Rana

 

TENTATIVT PROGRAM

10.00-11.00     PRESSEKONFERANSE

11.15               Transport til lunsj

11.30-12.30     LUNSJ

12.30-13.30     OMVISNING MED BUSS I MO INDUSTRIPARK

DETTE SKJER OGSÅ SAMME DAG:

11.00-12.00     NÆRINGSMINISTEREN ÅPNER «NORGES VIKTIGSTE KRAN» VED RANA INDUSTRITERMINAL

 

HVEM KOMMER

Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

Arve Ulriksen, MIP as

Hans Kraajji, E-Crane

Geir Waage, Rana kommune

Kontakter

Tilbakemelding på din deltakelse (hva du deltar på og når du ankommer) sendes innen utgangen av 16. mars til tonje.nermark@mip.no. Opplys også gjerne om du trenger bistand med transport!

Om Mo Industripark AS

Mo Industripark AS
Mo Industripark AS
Postboks 500
8601 Mo i Rana

970 18 445http://www.mip.no

Mo Industripark AS er eiendoms- og infrastrukturselskapet i Mo Industripark og arbeider for at industrien har best mulige rammebetingelser.

Hovedoppgaven for Mo Industripark AS er å forvalte, utvikle og utføre drift av eiendommer, infrastruktur, anlegg og utstyr i industriparken, samt tilrettelegge for nyetableringer og markedsføre industriparken som etableringssted.