Verdens vegetardag 1. oktober: Vegetarsalget til himmels
Supermarkedkjeden mener vi står overfor en kostholdsendring som vi ikke har sett maken til siden ferdigpizzaen. Ett år etter at MENY lanserte egne vegetardisker i utvalgte butikker, har trenden tatt av for alvor.
- Vegetarmat er ikke lenger forbeholdt vegetarianere. Det dreier ser ikke om å velge bort kjøtt eller fisk, men å ha mer å velge mellom. Nå skal økt synlighet i butikk, nye vegetarbutikker og dedikerte ansatte i butikken gjøre det lettere for kundene å velge vegetar, sier leder i MENY-lauget Espen S. Lie.
Kraftig vekst
Selv om det ikke er noen nedgang i salget av kjøtt, er det en rekke tegn som peker i retning av økt interesse og etterspørsel etter vegetarmat. Restauranter og bloggere med fokus på vegetarmat, vokser kraftig. Bestselgerne er pizza, vegetarburger og vårruller. Erstatningsprodukter som frossen soyapølser, Oumph og kjøttdeigerstatning er også populære. Totalt har MENY-butikkene 115 vegetarprodukter å velge mellom.
- Mye av veksten skyldes at vi nå har fått et mye større utvalg og at det derfor er lettere å finne vegetarmat til forskjellige anledninger. Vegetarmat skal kunne gi deg akkurat like store smaksopplevelser som annen mat, samtidig som du får i deg alle næringsstoffene du trenger. Vårt vegetartilbud skal være akkurat like fristende uansett om det er hverdagsmat eller lørdagskos, sier Espen S. Lie.
Norges første vegetardisk
For ett år siden åpnet MENY Ringnes Park Norges første vegetardisk som straks ble en suksess. Butikken ble også den første som etablerte en egen vegetaransvarlig. Nå har flere butikker fått egne medarbeidere som har ansvaret for vegetarsatsningen i MENY.
- I MENY har vi allerede 600 fagpersoner i butikkene. Bakere, butikkslaktere og fiskehandlere står opp hver morgen opp for å gi kundene våre det aller beste. Da må vi også kunne tilby samme service til de mange som nå etterspør vegetarmat, sier Lie.
Kontakter
Eli StrandKommunikasjonsrådgiver
Tel:905 30 485eli.strand@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom