Fineart

Verdens vakreste havneskur – Norges største kunstverk.

Del

Skur 13 på Tjuvholmen blir denne uken på nytt dekorert med kunst. Denne gangen er det Pushwagner som har tegnet og dekorert de 1300 kvadratmeterne på havneskuret.

Skur 13 med kunst fra Pushwagner
Skur 13 med kunst fra Pushwagner

Fra mandag 14. til onsdag 16. juli kommer Pushwagner til å henge opp to monumentale billedkunstverk på Skur 13 på Tjuvholmen i Oslo. Er det Norges største?

I alt dreier det seg om fire motiver. Verkene vil tilsammen  være 120 meter lange og 10 meter høye. To av verkene er basert på tegninger, laget tidlig på 70-tallet fra Pushwagners periode i London.

Arbeidet er delt opp i fire motiver: Movement (2014), Subway Kid (tidlig 70-tall), The Factory (70-tallet), Kings Cross (tidlig 70-tall).

Movement er det siste i Pushwagners produksjon og daterer seg til våren/forsommeren 2014. Det 54 meter lange og 10 meter høye kunstverket tar spranget inn i en ny dimensjon av kunstnerens form og billedspråk, med stringent tegnede figurer med en “mytologisk'” undertone. Figurene beveger seg fra høyre til venstre i en lekefull billeddans, opp på en rutsjebane -- svever i luften og lander til slutt i feltet til venstre.

Movement er preget av dynamikk, intensitet, kompleksitet og utfordrende sterk koloritt, og knytter an til en lang tradisjon av monumentale verker i kunsthistorien.

Bildene på Skur 13 er en del av Pushwagners utstilling som åpner 28. august hos Galleri Fineart. Både kunstner og Galleri Fineart synes det var synd at skuret skulle stå uten kunst nå i sommer månedene så derfor allerede nå en lansering.

Utstillingen 28.august er Fineart sin åpningsutstilling av Nordens største galleri. (Vi utvider galleriet med ytterligere 1400 m2 på Tjuvholmen og får nå 2000 m2 totalt) Fabian Stang åpner galleriet og Pushwagner utstillingen. Bildene fra Skur 13 vil også bli laget som grafikk og være for salg på utstillingen hos Fineart.

Pushwagner føyer seg inn i rekken med kunstnerne Damien Hirst, Peter Blake og Bjarne Melgaard som har smykket ut Skur 13. Unikt for Pushwagner er det imidlertid at han har laget helt nye kunstverk, spesielt for Skur 13.

Ytterligere informasjon;

Pushwagner er Norges mest særegne eksponent for Pop art med en internasjonal suksess, og Norges viktigste samtidskunstnere. Hans mange detaljrike og egenartet billedserier har gjort kunsten hans til samlerobjekt både nasjonalt og internasjonalt. De siste årene har vært gode for Pushwagner. Han hadde stor suksess på samtidskunst-biennalene i Berlin og Sydney våren 2008, Pushwagner mottok prisen for beste utstiller på Høstutstillingen 2008, fikk Oslo bys kulturpris i 2008, og sommeren 2009 preget hans verker Oslo S og Trondheim sentralbanestasjon. I 2010 åpnet han sitt eget galleri og 2011 kom filmen "Pushwagner", regissert av Even Benestad og August B.Hanssen. I 2012 hadde Pushwagner sin første store separatutstilling utenfor Norge, i Milton Keynes Gallery, en times kjøretur fra London. I denne sammenhengen kåret avisen The Guardian Pushwagner til "Artist of the week" i begynnelsen av august 2012.

Nøkkelord

Kontakter

Daglig leder Rolf Stavnem, 92 08 59 07

Bilder

Skur 13 med kunst fra Pushwagner
Skur 13 med kunst fra Pushwagner
Last ned bilde

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no
Fineart AS har Norges største utvalg av kunst. Selskapet består av Galleri Fineart, nettgalleriet fineart.no og magasinet KUNST. Fineart AS omsetter for ca MNOK 40 pr år. Galleri Fineart finner du på Filipstad brygge 2, Aker Brygge/Tjuvholmen. 28.august er Fineart Nordens største galleri. Vi utvider galleriet med ytterligere 1400 m2 på Tjuvholmen og får nå 2000 m2 totalt. Fabian Stang åpner galleriet og Pushwagner utstillingen.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom