Universitetet i Oslo

Velkommen til offisiell åpning av Senter for ekstremismeforskning

Del

Universitetet i Oslo har gleden av å invitere til åpning av Senter for ekstremismeforskning: Høyreekstremisme, hatkriminalitet og politisk vold (C-REX). Erna Solberg står for den offisielle åpningen 20. april kl 15.00.

Senteret etableres som et tverrfaglig forskningsmiljø ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.C-REX har som ambisjon å bli Europas ledende forskningssenter på sitt felt.

Åpningen finner sted i Gamle Festsal i Urbygningen, Karl Johans gate 47. Vi ber om at alle er på plass kl 14.45.

Pressen får anledning til å møte senterleder Tore Bjørgo og nestleder Anders Ravik Jupskås fra kl 13.00.

Senteret vil utvikle kunnskap om årsaker til og konsekvenser av høyreekstremisme og hatkriminalitet gjennom tverrfaglig forskning og komparative perspektiver.

For det andre vil senteret bidra til den internasjonale forskningen om høyreekstremisme spesielt og politisk ekstremisme generelt.

For det tredje skal senteret formidle relevant forskningsbasert kunnskap til beslutningstakere, politiet, kommuner, sivilsamfunnet og utdanningsinstitusjoner i deres arbeid for å fremme demokratiske verdier og forebygge voldelig ekstremisme.

Kontakter

Pressekontakter: Gro Lien Garbo tlf. 95 21 05 39 og Amalie Kvame Holm tlf. 97 66 58 84.

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom