Standard Norge

Velkommen til lansering av verdens første internasjonale standard for arbeidsmiljø!

Del

Ansatte og arbeidsgiver deler et felles mål: Ingen skal bli skadet eller syk av jobben. Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgivere jobber systematisk med helse, miljø og sikkerhet i samarbeid med sine ansatte. Den nye internasjonale standarden for arbeidsmiljø kan bidra til et trygt og sunt arbeidsmiljø gjennom systematisk forebygging og kontinuerlig forbedring av HMS-innsatsen.

Både LO og Norsk Industri har deltatt i utviklingen av standarden. På lanseringen møter du LOs andre nestleder, Roger Haga Heimli, og fagsjef Berit Sørset i Norsk Industri. Det vil også bli innlegg fra Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI), Petroleumstilsynet, Nye Veier, Cermaq og KIWA sertifisering.

Tid: 10. april kl. 0900 - 1200

Sted: Oslo kongressenter, Folkets hus, Oslo

Program og mer informasjon finner du på Standard Norges nettsider

Velkommen!

Bakgrunn
ISO 45001 vil heve standarden for arbeidsmiljø over hele verden.
I fjor døde 2,78 millioner arbeidstakere som følge av en arbeidsulykke eller sykdom knyttet til arbeidet sitt, viser tall fra den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen ILO. Det betyr nesten 7700 arbeidsrelaterte dødsfall daglig. I tillegg blir 374 millioner arbeidstakere hvert år skadet eller syke. 

ISO 45001, den internasjonale standarden for arbeidsmiljø, har som mål å bidra til å endre dette. Standarden gir myndigheter, industri og andre interessenter effektiv og brukervennlig veiledning for å forbedre arbeidsmiljø og HMS i land over hele verden. Den skal hjelpe organisasjoner med å etablere et trygt og sunt arbeidsmiljø gjennom systematisk forebygging og kontinuerlig forbedring av HMS-innsatsen. 

Også norske virksomheter vil ha stor nytte av standarden. Arbeidsmiljøloven og internkontrollforskriften krever at alle organisasjoner jobber systematisk med helse, miljø og sikkerhet. For mange vil derfor denne standarden være et godt verktøy for å oppfylle kravene i lovverket.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Standard Norge

Standard Norge
Standard Norge
Mustads vei 1
0283 Oslo

+47 67 83 86 00http://www.standard.no

Standard Norge er en medlemsorganisasjon som fastsetter og utgir Norsk Standard. Organisasjonen er det norske medlemmet i den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO og den europeiske standardiseringsorganisasjonen CEN.

Følg saker fra Standard Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Standard Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Standard Norge

Presseinvitasjon: Standard Norge på Arendalsuka14.8.2018 05:30:00 CESTPressemelding

- Arendalsuka er en fin arena for å diskutere framtidige vekstmuligheter for Norge og hvordan vi skal få mest mulig ut av fellesskapets midler. Det handler om å dele kunnskap og beste praksis. En ny nordisk undersøkelse viser at standardisering er en viktig nøkkel til et velfungerende og bærekraftig samfunn, og et verktøy for økonomisk vekst, sier administrerende direktør i Standard Norge, Jacob Mehus.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom