Avinor

Vel bekomme, «Det spiselige Solaløftet» er servert!

Del

Stavanger lufthavn Sola er det viktigste knutepunktet i matfylket Rogaland. Som en del av Solaløftet, den langsiktige planen for utvikling av flyplassen, vil nå de over 4 millioner passasjerene som årlig reiser via lufthavnen merke dette på en positiv måte.

Slik blir Pronto by Renaa
Slik blir Pronto by Renaa

Det er de to verdenskjente mesterkokkene Geir Skeie og Sven Erik Renaa som er først ut som en del av «det spiselige Solaløftet».

– Nå lanserer vi "Det spiselige Solaløftet" på Stavanger lufthavn – det er både et kulinarisk løft for alle spise- og serveringsstedene på flyplassen vår og et løfte til alle våre passasjerer om hva de kan vente seg av kvaliteten på råvarene, matrettene og menyene de finner hos oss, forteller lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen på Stavanger lufthavn.

Ønsket å starte med Stavanger lufthavn

Fram mot vinteren 2020 bygges det en helt ny innlandsterminal på nærmere 3000 kvadratmeter på Sola og flere nye butikker, serveringssteder og kokker er på vei. Blant annet Geir Skeie med superdigge fastfood-retter fra havet hos Pink Fish og Sven Erik Renaa med Pronto by Renaa. Begge to har valgt Stavanger lufthavn som den første lufthavnen i Norge hvor de ønsker å etablere seg.

– Allerede i anbudsinnbydelsen merket vi at flyplassen ser en stor verdi i lokal matproduksjon, bærekraftig drift og bevissthet omkring matkultur. Ved å implementere det regionale matmanifestet for Rogaland som en del av innbydelsen, viste flyplassen hvor viktig dette er for dem, sier den Stavangerbaserte Michelin-kokken Sven Erik Renaa

– Det er noe som jo passer hånd i hanske med vår matfilosofi og måten vi begge driver våre restauranter på, legger den tidligere verdensmester og Bocuse dÓr-vinneren Geir Skeie til.

– For mange reisende representerer Stavanger lufthavn det første møtet med regionen vår. For andre starter reisen ut i verden her. Da sier det seg selv at vi har et ekstra stort ansvar for å vise fram og ta i bruk lokale råvarer og matvarer som er fra regionen vår. Dessuten er miljø og bærekraftig innovasjon en viktig del av Solaløftet, og nå tar vi konsekvensen av dette på serveringsstedene også, sier Lorentzen, og fortsetter:

Innovasjon innen landbruk

I Stavanger lufthavns masterplan/strategiplan er det besluttet at lufthavnen skal bli mer bærekraftig og energieffektiv i årene framover, og det er allerede nå satt av arealer på flyplassen som kan brukes til testområde og laboratorium til ulike formål innen landbruk og energiproduksjon.

– I flere år har vi laget vår egen honning, nå har vi akkurat plantet ut de første epletrærne, og hyllebærtrær er på vei – og kan knapt vente på saften de skal levere. I tillegg skal vi teste ut hvordan mat kan dyrkes i folketette områder når vi starter opp tomatproduksjon i terminalen allerede i høst, sier Leif Anker Lorentzen på Avinor Stavanger lufthavn.

– Hamburgerrestauranten Max vil få sine bifftomater fra plantene rett utenfor restauranten – og piccolo-tomatene går rett i salatene til Ureist. Mer kortreist enn det, det får du ikke!

Smaken av det Det spiselige Solaløftet vil sitte i lenge; alle våre passasjerer skal få en smakebit av det, lover lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen.

Program

Velkommen til lansering av "Det spiselige Solaløftet" ved hovedinngangen på Stavanger lufthavn, mandag 10. september kl. 13.00.

Geir Skeie og Sven Erik Renaa og lufthavndirektør Leif Anker Lorentzen vil servere lokal mat og råvarer med lokal tilhørighet og snakke om hvorfor dette er så viktig både for en restaurant og en lufthavn. Det vil være mulig med fotografering og/eller intervju med de involverte.

Kontaktperson hos Avinor:

Eva Andersen på telefon +47 906 18 385 og epost Eva.Jeanette.Andersen@avinor.no

Avinor: avinor.no/konsern/flyplass/stavanger/utbygging/om-solaloftet/

Geir Skeie: geirskeie.com pinkfish.no
Sven Erik Renaa: restaurantrenaa.no/renaa/

Bilder

Slik blir Pronto by Renaa
Slik blir Pronto by Renaa
Last ned bilde
Pronto by Renaa vil ha en egen pizzaovn som vil prege menyen
Pronto by Renaa vil ha en egen pizzaovn som vil prege menyen
Last ned bilde
Flere butikker og serveringssteder er på vei inn i den nye innenlandsterminalen - her er noen smakebiter
Flere butikker og serveringssteder er på vei inn i den nye innenlandsterminalen - her er noen smakebiter
Last ned bilde
Stavanger lufthavn Sola og serveringsstedene på Sola har solgt og servert flyplassens egen honning i snart fem år.
Stavanger lufthavn Sola og serveringsstedene på Sola har solgt og servert flyplassens egen honning i snart fem år.
Last ned bilde
Slik tenker Geir Skeie og Pink Fish seg sitt nye spisested på Sola
Slik tenker Geir Skeie og Pink Fish seg sitt nye spisested på Sola
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Besøk presserommene til våre flyplasser:

Oslo lufthavn  |  Følg

Bergen lufthavn Flesland  |  Følg

- Avinors offentlige journal

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom