Fjord Line

Veksten fortsetter for Fjord Line i tredje kvartal

Del

Fergerederiet seiler med stødig kurs inn mot et nytt rekordår i 2017. I tredje kvartal kan selskapet blant annet vise til volumvekst, omsetningsvekst og økt overskudd.

MS Bergensfjord langs kysten. Foto: Fotografenas.no
MS Bergensfjord langs kysten. Foto: Fotografenas.no

- Vi er fortsatt i rute til å nå våre ambisiøse mål for året. Spesielt gledelig er det at vi etter en sommersesong med høyt belegg, også oppnår passasjervekst i tredje kvartal, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line AS.

Sterk vekst i godstrafikken

Fra januar til og med september har passasjerantallet økt med 6 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2016. Godstrafikken er også i sterk vekst, med en økning på 5 prosent for biler (335.385) og 20 prosent for trailere (50.685).

Omsetningsveksten er også markant, både for tredje kvartal (16%) og året så langt (21%).

- Alle nøkkeltall forteller at selskapet som helhet fortsetter å utvikle seg i riktig retning. Men vi er på ingen måte ferdige. Kombinert med en stringent kostnadskontroll, er målet å fortsette veksten i mange år framover, sier Ternblom.

Vokser fra Danmark til Langesund

Hirtshals-Langesund og Sandefjord-Strømstad er rutene med sterkest vekst så langt i 2017. Fra Hirtshals vokser både det danske og tyske markedet, som i større grad enn tidligere, omfavner helårsturismen i Norge.

- Vi opplever et stadig sterkere fotfeste i det danske og tyske markedet. Tradisjonelt har turismen fra kontinentet komprimert seg til sommeren, men nå er markedene blitt mer oppmerksomme på blant annet ski- og vandringsopplevelser i Norge. Det er definitivt spennende nytt for oss, forteller Ternblom.

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line AS, mobil: 952 09 388

Nøkkelord

Bilder

MS Bergensfjord langs kysten. Foto: Fotografenas.no
MS Bergensfjord langs kysten. Foto: Fotografenas.no
Last ned bilde
Konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line. Foto: Styrk Fjærtoft
Konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line. Foto: Styrk Fjærtoft
Last ned bilde

Om Fjord Line

Fjord Line
Fjord Line
Torvet 6
4379 Egersund

+47 815 33 500http://www.fjordline.com

Fakta om Fjord Line:

Fjord Line er et moderne rederi som tilbyr trygg og behagelig sjøtransport mellom Norge, Danmark og Sverige. Rederiet er i kraftig vekst som følge av nye skip og et utvidet tilbud til passasjerer og godstransportører.

I tillegg til passasjertrafikk har Fjord Line god kapasitet på frakt av alle typer nyttekjøretøy og gods, som håndteres av rederiets cargoavdelinger i Norge og Danmark.

Fjord Line ble startet i 1993 og har i dag om lag 750 ansatte. Av dem arbeider 300 i landorganisasjonene i Bergen, Stavanger, Egersund, Langesund, Kristiansand, Sandefjord, Strömstad og Hirtshals, mens 450 er sjøansatte på helårsbasis. Bemanningen øker med om lag 150 medarbeidere i sommerhalvåret.

Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger, MS Stavangerfjord, ble satt i drift i juli 2013. Søsterskipet MS Bergensfjord hadde sin første seiling i mars 2014. Med daglige avganger året rundt trafikkerer skipene linjene mellom Bergen, Stavanger og Hirtshals og mellom Hirtshals og Langesund.

En ny linje mellom Sandefjord og Strömstad ble åpnet 20. juni 2014. På denne strekningen gjør en modernisert MS Oslofjord to rundturer hver dag hele året.

I sommerhalvåret går også den hurtiggående katamaranen HSC Fjord Cat på ekspresslinje mellom Kristiansand og Hirtshals.

Følg saker fra Fjord Line

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fjord Line på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fjord Line

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom