Felleskjøpet Agri

Veksten fortsetter for Felleskjøpet Agri

Del

Felleskjøpet Agri kan vise til et resultat på 443,9 millioner kroner før skatt i første halvår. Dette er 68,1 millioner kroner bedre enn samme periode i fjor. Økningen innebærer at selskapet legger bak seg sitt resultatmessig beste halvår noensinne.

John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri
John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri-konsernet består av Felleskjøpet og datterselskapene Cernova AS, Grønt AS, Agri Eiendom AS, Granngården AB og øvrig virksomhet. Konsernets driftsinntekter ble i første halvår 8,2 milliarder kroner, mot 7 milliarder samme periode i fjor. Det er en økning på 14 prosent.

Konsernets resultat før skatt er på 443,9 millioner kroner, mot 375,8 millioner i samme periode i fjor. Morselskapets resultat er på 294,9 millioner før skatt og inkluderer en gevinst på 80 millioner kroner etter utøvelse av en tidsbegrenset opsjon vedrørende selskapets hovedkontor på Lillestrøm og negative valutaeffekter på 31 millioner kroner.

– Vi styrker vår markedsposisjon innenfor viktige forretningsområder. Traktor, tresker og redskap har en vekst på 19,8 prosent, og både salget av kraftfôr og korn har en positiv utvikling. I tillegg til dette bidrar vi til gode økonomiske resultater for bonden gjennom kvalitet på våre produkter og tjenester. Mel- og bakerivirksomheten er preget av endringer i dagligvaremarkedet. Det er derfor igangsatt kostnadstilpasninger for å møte effekten av dette, sier konsernsjef John Arne Ulvan.

– Butikkvirksomheten leverer et tilfredsstillende resultat i perioden til tross for et krevende første halvår med snøfattig vinter og kald og fuktig vår i både Norge og Sverige. Granngården-investeringen bidrar positivt til halvårsresultatet, sier Ulvan.

Konsernets kostnadseffektiviseringsprogram «Samkjørt» har forbedret selskapets konkurransekraft med 250 millioner kroner årlig i perioden 2011 - 2016. Et nytt program, «Videre Fremgang”, skal forbedre konsernets konkurransekraft med ytterligere 46 millioner kroner årlig i løpet av 2017.

Investerer for fremtiden

Felleskjøpet har de siste årene investert nærmere tre milliarder kroner i norsk landbruk og skal de neste årene investere ytterligere flere hundre millioner kroner. I 2017 er det investert i ny miljøvennlig ThermoSeed-teknologi for behandling av såkorn i Steinkjer og ny gjødselterminal i Midt-Norge. Det er også reåpnet fem avdelinger, i tillegg til nytt landbrukssenter på Romerike. 22. august lanseres «Min gård», en digital løsning som skal gi bønder en enklere og mer effektiv samhandling med Felleskjøpet.

– De siste års investeringer er gjennomført med utgangspunkt i flere år med solide resultater. Vår viktigste oppgave er å styrke bondens økonomi slik at landbruket fortsetter å levere bærekraftig mat i verdensklasse. Som bondens partner er vi derfor opptatt av å investere i teknologi og klimavennlige løsninger, avslutter Ulvan.

Nøkkelord

Kontakter

Gro Tvedt Anderssen, direktør kommunikasjon og marked, tlf.: 977 27 217

Bilder

John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri
John Arne Ulvan, konsernsjef i Felleskjøpet Agri
Last ned bilde

Om Felleskjøpet Agri

Felleskjøpet Agri
Felleskjøpet Agri
Depotgata 22
2000 Lillestrøm

72505050https://www.felleskjopet.no

Felleskjøpet har en omsetning på 15,5 milliarder og 3150 ansatte, og er den viktigste leverandøren av driftsmidler og teknologi til norsk landbruk. Felleskjøpets virksomhet omfatter også til sammen 210 butikker i Norge og i Sverige, eiendomsdrift, brød og bakevarer, utstyr til park og anlegg samt fôr og utstyr til kjæledyr. Felleskjøpet er et samvirke eid av 44 000 bønder. Felleskjøpet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene. Felleskjøpets hovedmål er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

Følg saker fra Felleskjøpet Agri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Felleskjøpet Agri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Felleskjøpet Agri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom