Født Fri

Veier ut av negativ sosial kontroll

Del

Stor interesse for Født Fris konferanse om negativ sosial kontroll. Endelig deler mennesker med forskjellige trosbakgrunn samme scene. Ikke for å forkynne tro, men for å dele erfaringer som har vært for vonde å leve med. Gjennom åpenhet og en ærlig debatt håper vi å vekke engasjement for frihetskamp på tvers av kultur og livssyn.

Å kjempe for individets frihet og motvirke negativ sosial kontroll er kjernen i Født Fris samfunnsoppdrag.

Gjennom levende eksempler skal vi vise veier ut av negativ sosial kontroll .


Hvis vi ikke kommer oss videre med samtalen, og omsetter ord til handling, vil ikke historiene som fortelles være annet enn konstateringer av tingenes tilstand. 

Derfor åpner Født Fri høstprogrammet vårt med en unik konferanse og en møteplass som har som mål å vise vei ut av negativ sosial kontroll og ukultur. Og for å informere pårørende om hvordan de kan bidra for å gjøre denne kampen lettere. Vi ønsker i tillegg å gi sakkyndige mer kunnskap og redskaper for å forstå den sosiale kontrollen. Samtidig ønsker vi å styrke individets frihet ved at vi offentlig åpner mikrofononene for forskjellige individers kamp for retten til å være seg selv i norsk offentlighet. 

Torsdag 20 september vil mennesker med forskjellig bakgrunn og historier møtes for å ta et oppgjør sammen.  Vi tror på medfølelse og at folk flest vil hjelpe hverandre når vi våger å være åpne om det som ødelegger våre liv og muligheter. Hva gjør de forskjellige instansene i vårt samfunn med problematikken? Det blir debatt om hvem som gjør hva for å hjelpe mennesker som på forskjellig vis blir forfulgt og plaget, eller utstøtt i Norge, ene og alene fordi de er den de er. 


For påmelding klikk her


For program, se her: 


Konferansier: Shabana Rehman og Sven Henriksen
Prosjektledere: Rania Al- Nahi og Paul Omar Lervåg
Start: 08.30-1530

En dag fylt med aktivister, kunstnere, fagfolk og samfunnsdebattanter. Alle med vilje til å skape en vei sammen mot felles likestillingsmål. 

Bilder

Lenker

Om Født Fri

Født Fri
Født Fri
Skippergata 26
0154 Oslo

Stiftelsen Født Fri  skal arbeide med å motvirke ukultur, uavhengig av hvor den har sin opprinnelse. Og kjempe for at alle får muligheten til å leve frie liv. Vi bekjemper æres og skamkulturen, og jobber for likestilling og likeverd for og blant minoriteter i Norge. 

Følg saker fra Født Fri

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Født Fri på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Født Fri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom