Varner og EXP Group forener krefter

Del

8. juni 2017, Oslo - Varner går inn med 150 millioner kroner i en rettet emisjon i EXP Group. EXP Group er selskapet bak Nordic Impact og Plastilin, og investerer og utvikler virksomheter som fokuserer på eksponentiell teknologi med positiv effekt på verden. EXP Group har som mål å gi høy finansiell avkastning samt positive sosiale og miljømessige resultater (impact investment).

“Vi er imponert over det arbeidet EXP Group har gjort med å bygge et system som er som er blant de ledende innen dette feltet både i Norge og på den globale scenen. Vi ønsker derfor nå å ta en aktiv rolle og bidra videre finansielt og strategisk i den videre utviklingen,” sier Marius Varner. "Vi ser dette som en god investering. Tharald Nustad har bygget opp et system som har som målsetning å gjøre noe bra for samfunnet og miljøet, samtidig med å levere gode resultater. Det er ingen trade-off mellom finansiell avkastning og skape gode løsninger for samfunn og miljø."

EXP Group skal løse de store samfunnsutfordringene gjennom å sette en ny standard for levestandard- og bærekraftige forretning og systemer. Med fokus på eksponentiell organisering og teknologi har man som målsetning å ta en ledende posisjon innen impact investing. 

"Vi er veldig fornøyde med å få med en så profesjonell og solid aktør som Varner på laget. Vi har jobbet målrettet i flere år med å utvikle og investere i bedrifter med ledende teknologi, som gjør noe bra for verden, og som leverer gode resultater. Varner og EXP Group er enige om de forretningsmessige og verdimessige prinsippene, hvordan konsernet bør utvikles og den videre samarbeidsmodellen. Varner har mye kompetanse vi kan lære av og vi tror vi også kan bidra tilbake med digital kompetanse i deres system," sier Tharald Nustad, eier av EXP Group.

"Dette er en viktig milepæl for oss. Vi tror på kraften av entreprenørskap og eksponentiell teknologi. Vi har gjort et betydelig antall investeringer og startet mange bedrifter, og vi vil være med på å bygge Norge til en ledende hub for teknologibedrifter som løser de store utfordringene i verden. Med et integrert samarbeidet med Varner kommer vi til å fortsette vårt arbeidet med økt kraft og styrke," sier Anders H. Lier, Styreleder i EXP Group.

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer eller mer informasjon, ta kontakt med
Ingrid Helsingen Warner
+4794878886
ingrid.h.warner@leidar.com

Om Nordic Impact

Nordic Impact is a company that invests in startups based around technology with a mission to have a positive impact on society.