Sector Alarm

Varmen gir økt trafikk på alarmstasjonen

Del

Hete dager betyr stor trafikk for alarmstasjonen hos Sector Alarm. - Som alt annet påvirkes også kundene og dermed også antall alarmsignaler av kanonsommeren, sier sikkerhetsekspert og alarmstasjonssjef Inge Svendsen hos Sector Alarm.

Påvirkes av varmen

-Hvert år ser vi at antall alarmer øker i takt med gradestokken, men i år er det helt spesielt – både når det gjelder varmegrader og alarmsignaler. Økningen skyldes primært at kundene har utløst alarmen ved en feiltagelse. Kundene lufter mere, de endrer adferd i boligen og i tillegg er det selvfølgelig også noen kunder som blir slått ut av varmen. I mai og juni har antall mottatte alarmsignaler økt med over 30 prosent sammenliknet med en normaluke i 2017, forteller Inge Svendsen.

Preventiv effekt

I dag har omkring 19 prosent av norske boliger alarm tilknyttet alarmstasjon – noe som er høyeste i Europa. I Europa er snittpenetrasjonen på drøye 6 prosent. Politiets tall viser at antall innbrudd i Norge har gått jevnt nedover de siste årene og forklarer noe av denne nedgangen med økningen i salget av boligalarmer tilkoblet en alarmstasjon. 

Inge Svendsen erfarer at alarmkundene i vesentlig mindre grad opplever innbrudd enn boliger uten alarm. Og i boliger med alarm er tyvenes utbytte vesentlig mindre enn i boliger uten alarm. - Det er tydelig at dersom tyvene kan velge, velger de huset uten boligalarm.

 

Tør du å droppe boligalarmen?

-All vår erfaring viser at de kriminelle velger boliger uten alarm. Tyvene går gjerne forbi boliger som er merket med innbruddsalarm. En alarm som støyer er ubehagelig og stresser og skremmer de kriminelle. I tillegg igangsettes et reaksjonsapparat som begrenser tidsvinduet de kriminelle har til rådighet, sier Fagsjef Runar Karlsen i NHO Sikkerhet.

I hus uten alarm har tyvene brukt lang tid og huset er endevendt. De kriminelle finner da ofte verdigjenstander som er forsøkt skjult. Resultatet for de fornærmede som kommer hjem til denne typen åsted er at de i mye større grad føler ubehag og fortvilelse enn i de tilfeller der tyvene blir stresset av alarmen.

For å avverge boliginnbrudd, bør det se ut som om dere er hjemme. Sector Alarms anbefaling er blant annet å la «smårot» ligge fremme, sette på radioen, ha lys med sensor og huske å slå på alarmen.  

Ta en «feriesjekk» av boligen før du reiser bort – vi anbefaler Sector Alarms «Ti råd for boligsikring».

  1. Lås vinduer og dører.
  2. Skjul verdifulle gjenstander.
  3. Stopp post og aviser. En overfylt postkasse er en direkte invitasjon til tyver.
  4. Ikke gi tyvene innbruddsverktøy. Sørg for å låse inn verktøy, hageredskap og stiger som kan brukes som innbruddsverktøy.
  5. Gjør en avtale med naboen slik at dere passer på hverandres boliger. Plenen bør klippes og blomstene vannes.
  6. Husk å variere belysningen. Det kan du gjøre med smartplugger, klokkebryter eller fotoceller.
  7. Ha forsikringsgodkjente låser på ytterdører og spesielt utsatte vinduer.
  8. Innbruddsalarm med knytning til alarmstasjon gir god beskyttelse. Tyvene går gjerne forbi boliger med innbruddsalarm. God merking om at boligen har alarm er viktig.
  9. Bruk et fotoapparat eller et videokamera og lag en oversikt over verdigjenstandene dine. Merk dem. Lagre bildene dine. Oppbevar de mest verdifulle gjenstandene i bankboks.
  10. Husk å koble fra og stenge gassflasken til grillen. Plasser gjerne gassflasken i en låst garasje.

Kontakter

Bilder

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2017 en omsetning på litt over 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 525.000 kunder og over 2 000 medarbeidere i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spania og Frankrike. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

Tør du å droppe boligalarmen?21.2.2019 08:00:44 CETPressemelding

All vår erfaring viser at innbruddsfrekvensen i boliger med boligalarm er lavere enn i boliger uten ekstra sikring. Basert på en enkel tanke om risikominimering vil de kriminelle til enhver tid operere der de har minst risiko for å bli oppdaget. Politiets kommentarer til deres ferske straffesakstall for 2018 støtter dette – de skriver at den positive utvikling hva gjelder antall innbrudd delvis kan forklares med det høye salget av boligalarm. (*1)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom