RiksTV

Varm sommer gir redusert TV-titting

Del

Norske TV-seere vil redusere TV-tittingen når sommerdagene blir varme, skal vi tro ferske tall fra en landsrepresentativ undersøkelse av Ipsos på vegne av RiksTV.

Dermed er det grunn til å tro at TV-topper som Thor Gjermund Eriksen i NRK og Olav Sandnes i TV 2 ikke har vært spesielt fornøyd med været Sør-Norge de siste dagene.

Nordmenn ser mye på TV. I fjor så Ola og Kari i snitt på TV i 167 minutter hver dag, ifølge TNS Gallup. På sommeren ser nordmenn langt mindre på TV enn resten av året, og i undersøkelsen svarte 76 prosent av de spurte at vi ville redusere TV-tittingen ved varmere vær. Kun tre prosent ville se mer på TV som følge av varmere vær, mens 18 prosent mener det ikke vil påvirke TV-tittingen.

Spørsmålet de ble stilt var «Hvilke konsekvenser gir varmere dager og kvelder for din TV-titting i sommer». Totalt deltok 1010 respondenter i den landsrepresentative undersøkelsen som ble foretatt i overgangen mellom mai og juni.

Ser man TV-bruk ved varmere vær opp mot ferievaner, svarer hele 86 prosent av de som skal tilbringe sommerferien på hytta at de vil se mindre på TV i varmen. For de som vil se mer TV, skiller de som skal tilbringe ferien i campingvogna seg mest ut. Her vil nemlig 14 prosent se mer på TV ved varmere vær.

- Det er ingen overraskelse at nordmenn ser mindre på TV når været blir godt og varmt. Men det er interessant å se at det er såpass forskjell i svarene ut ifra hva slags typer ferie folk har, sier kommunikasjonsrådgiver Tone Mesna i RiksTV.

Og det er også store geografiske forskjeller, fra fylke til fylke. 84 prosent av de spurte i Nordland og i Vest-Agder svarer at de vil redusere TV-tittingen ved varmere vær, mens i Østfold svarer 61 prosent det samme.

Kvinner over femti svarer i størst grad at TV-vanene blir påvirket av sommervarmen. 86 prosent av kvinner over femti år svarer at de vil se mindre TV ved varmere vær. Tilsvarende tall for kvinner generelt er 79 prosent, mens det for menn er 72 prosent.  

- Jeg er ikke overrasket over at det er et lite skille mellom kvinner og menn her. Vi har tidligere sett tall på at flere menn enn kvinner har planer om å se sport i sommer, og jeg tror at direktesendt sport på TV for mange kontrer sol fra skyfri himmel – og at mennene som har svart på denne undersøkelsen sikkert har hatt det i bakhodet, sier Tone Mesna i RiksTV. 

Nøkkelord

Bilder

Kommunikasjonsrådgiver i RiksTV, Tone Mesna.
Kommunikasjonsrådgiver i RiksTV, Tone Mesna.
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV har 260 000 kunder, og er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom