Matmerk

Vårlig gane-spa fra Hvasser

Del

Det er utrolig stas at aspargesen vår fikk full score av Spesialitet-merkets fagjury, sa Edvart Freberg da han fikk vite at aspargesen han og brødrene dyrker under navnet Hvasser asparges er blitt godkjent som en Spesialitet.

Brødrene Freberg; Anstein, Bernt og Edvart Freberg
Brødrene Freberg; Anstein, Bernt og Edvart Freberg

Spesialitets fagjury var enstemmige i sin vurdering av den norske aspargesen fra Hvasser, og gav den full uttelling på både smak og konsistens. – Hvasser asparges får full pott. Den har en fantastisk, konsentrert smak og er perfekt sprø og fast i konsistensen, sa jurymedlem og kokk Harald Osa. – Dette er rett og slett spa for ganen, utbrøt Nina Sundqvist, jurymedlem og adm. dir i Matmerk da hun testet den grønne vårgrønnsaken.

Kokkenes favoritt
Den høytidelige utdelingen av Spesialitet-merket skal foregå på matfestivalen Aftenposten Mat på Youngstorget i Oslo lørdag 28. mai. På matfestivalen vil den eksklusive aspargesen fra Hvasser også være til salgs. Ofte kan det være vanskelig å finne norsk asparges i butikken, fordi det dyrkes så lite av den. Den står høyt i kurs blant kokkene, og dermed havner det meste på restaurantenes bord.

Perfekt aspargesklima
Asparges er en strandplante som trives godt i den sandholdige jorden på Hvasser. Det milde kystklimaet med mange soltimer gir gode dyrkevilkår. – Det vennligste miljøet i verden for asparges, spør du oss, smiler Edvart Freberg. Brødrene Freberg sår og planter selv ut aspargesen, og plukker, sorterer og pakker den for hånd. Aspargessesongen er kort; de første stilkene kan høstes i begynnelsen av mai, og allerede ved St. Hans er sesongen forbi.

Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. – At aspargesen er blitt testet av en så kompetent jury og funnet godkjent, gjør det ekstra moro å nå kunne merke aspargesen med Spesialitet. Dette merket er ikke noe du kan kjøpe deg til, det må du virkelig fortjene, avslutter Freberg fornøyd.

Nøkkelord

Kontakter

Nina Sundqvist, adm. dir i Matmerk, tlf: 917 85 620
Edvart Freberg, aspargesprodusent i Brødrene Freberg, tlf: 976 39 223

Bilder

Brødrene Freberg; Anstein, Bernt og Edvart Freberg
Brødrene Freberg; Anstein, Bernt og Edvart Freberg
Last ned bilde
Hvasser Asparges
Hvasser Asparges
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Matmerks hovedoppgave er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon gjennom kvalitetssystemer, merkeordninger og markedsføring. Matmerk eier merkeordningene Nyt Norge og Spesialitet samt bidrar til lovbeskyttelse av norske matskatter gjennom merkeordningen Beskyttede betegnelser. 

Se også www.spesialitet.no for mer informasjon

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom