Utradisjonelle muligheter i Stavanger

Del

I Stavanger kan det være duket for en politisk koalisjon helt utenom det vanlige. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har nemlig åpnet for å samarbeide med hverandre etter høstens valg. Nordicbet gjør valget ekstra spennende ved at du kan satse på hvem som blir ordfører.

Med det siste årets kraftige reduksjon i oljeinvesteringer preges oljebyen Stavanger av stadig økende ledighet. Spørsmålet ved årets kommunevalg er hvem siddisene tror er best egnet til å berge byen gjennom de vanskelige tidene: det sittende borgerlige styret med Høyre i spissen, eller et nytt samarbeidsstyre med Arbeiderpartiet i front.

- Frp er definitivt en joker i årets kommunevalg. Likevel er det liten tvil om at Frp vil se hva de kan få ut av et fortsatt samarbeid med Høyre før de eventuelt går i allianse med Arbeiderpartiet. Høyre vil trolig strekke seg langt for å beholde Frp på laget, og dermed vil vi mest sannsynlig få fire nye år med Høyre i ordførerstolen, sier Daniel Vassbund, markedssjef i Nordicbet Norge.

Det ligger an til et jevnt løp mellom Høyre og Arbeiderpartiet, og samarbeidskonstellasjonene kommer derfor til å avgjøre hvem som får ordførerkjedet. Det er imidlertid helt uvanlig at Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet er åpne for å samarbeide med hverandre. Etter å ha samarbeidet med Høyre inneværende periode, har Fremskrittspartiet sprengt alle politiske konvensjoner ved å komme med en samarbeidsinvitasjon til Arbeiderpartiet. Arbeiderpartiet er på sin side lei av å være i opposisjon og virker klare for et samarbeid med Frp.

Skal man dømme ut fra oddsen går det imidlertid mot fire nye år med Høyre-ordfører i Stavanger. Christine Sagen Helgø er klar ordførerfavoritt med en odds på 1.40. Til sammenligning er oddsene på Aps ordførerkandidat på 3.00, mens Frps Kari Raustein og SVs Eirik Faret Sakariassengir odds på henholdsvis 70.00 og 95.00.

Ordfører i Stavanger etter kommunevalget 2015

Høyre:Christine Sagen Helgø 1.40

Arbeiderpartiet: Cecilie Bjelland 3.00

Venstre: Per Armand Torbjørnsen 35.00

Kristelig Folkeparti: Bjørg Tysdal Moe 45.00

Fremskrittspartiet: Kari Raustein 70.00

Senterpartiet: Bjarne Kvadsheim 95.00

Sosialistisk Venstreparti:Eirik Faret Sakariassen95.00

Miljøpartiet de Grønne: Torfinn Ingeborgrud 95.00

Rødt: Sara Nustad Mauland 750.00

Pensjonistpartiet: Karl Waldemar Sandvig 750.00

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: Frode Myrhol 750.00

De Kristne Stavanger: Barclay Stevenson 750.00

Kontakter

Daniel Vassbund
Markedssjef i NordicBet Norge
T: +47 913 29 733
@: daniel.vassbund@betssongroup.com

Mikael Mellqvist
PR-manager Betsson Group
T: +4799486821
@: mikael.mellqvist@betssongroup.com

Om NordicBet

NordicBetNordicBet er en ledende aktør innen spill og underholdning.

Følg saker fra NordicBet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NordicBet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NordicBet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom